Lokalni front deo Zeleno levog fronta

Lokalni front Valjevo potpisao je memorandum o ulasku u Zeleno levi front , političku grupaciju koju organizuje organizacija Ne davimo Beograd. Kako je na konferenciji za novinare najavio Robert Kozma , narodni poslanik Zeleno levog kluba, ova do skora lokalna organizacija trenutno prikuplja potpise gradjana za prerastanje u političku partiju.

„Nama partnerska organizacija Ne davimo Beograd krenula je u formiranje političke partje koja će nositi naziv Zeleno levi front. Svakog radnog dana u našim prostorijama ćemo u vremenskom intervalu od 16 do 20h prikupljati potpise osnivača ovog fronta i pozivamo gradjane Valjeva da nam u tome pomognu i svojim potpisom podrže organizaciju koja se zalaže za sve one stvari za koje se i mi zalažemo na lokalu“, rekao je Ljuboir Radović aktivista Lokalnog fronta .

Da organizacija Ne davimo Beograd prerasta u političku partiju koja će delovati na nacionallnom nivou potvrdio je poslanik Zeleno levog kluba, Robert Kozma.

„Promenili smo ime i Ne davimo Beograd će ubuduće delovati pod nazivom Zeleno levi front i ubuduće ćemo delovati pod tim imenom.odavno smo prerasli lokalni karakter. Na prethodnim izborima u Srbiji smo dobili 170 000 glasova što je 4,7% , a u Beogradu 100 000 i postali najveća opoziciona partija u Beogradu. Krenuli smo u prikupljanje potpisa kako bismo prerasli u političku partiju i zakon koji je rigidan traži 10 000 potpisa  za to. Želimo da pokažemo da je moguće da vratimo gradove u ruke naših gradjana i da je vreme za jednu zelenu opciju i levu opciju koja se bori za jedno socijalno zravo društvo“, rekao je Kozma.

Po njegovim rečima formirano je već deset odbora u Srbiji, u Nišu,, Subotici Novom Sadu, Užicu i drugim gradovima  a istovremeno započeta je saradnja sa dosadašnjim partnerskim organizacijama kao što su Kritična masa iz Kule, Bez straha iz Apatina, Inicijativa za Požegu , Lokalni front Valjevo .

„Ideja je bila da prvo okupimo sve lokalne organizacije sa kojima smo do sada saradjivali i koje su brana samovolji ovoj vlasti. To su nam prirodni i prvi saveznici. Želimo da poručimo tri stvari, jedna je da ćemo se uvek boriti za zdravu životnu sredinu, potom da pokažemo da možemo da izgradimo solidarno i pravedno društvo i moramo da vratio institucije u ruke gradjana što znači da mora da se prekine praksa lokalnih šerifa , a o resursima se mora odlučivati na skupštinama u  gradovima“, rekao je Kozma.

Pod sloganom Ne damo Srbiju , u narednom periodu biće pokrenuta i  kampanja u gradovima i Opštinama ,a  kako Kozma navodi prvi cilj jeste smena aktuelne vlasti. Na pitanje Vamedie ukoliko bi se u skorije vreme održali izbori za kakve koalicije su spremni Kozma kaže:

„Ko su nam koalicioni partneri? Pa to su pre svega oni koji su iskreni borci protiv ovog režima i oni sa kojima se programski možemo razumeti. Mi se zalažemo za izlazak na izbore u programskim koalicijama  koje i gradjani prepoznaju kao autentične.  Upustili smo se u formiranje partije sa partnerima sa lokala jer su u pitanju isti programski ciljevi. Na prošlim izborima bili smo u koaliciji Moramo, nismo se slagali po svim pitanja i ne mislimo da je potrebno siliti stvari da bismo glumili odredjeno jedinstvo.Postoji saradnja i dalje . Kada dodju izbori videćemo u zavisnosti od situacije i sada smo na 3,6% na nacionalnom nivou što znači i sada da budu izbori bili bismo relevantan faktor. Cilj je rušenje ovog režima i za mesec dana ćemo izaći sa našim programom i tada ćemo videti sa kojom političkom opcijom smo programski blizu . Ali svakako ne uz mešanje desnice“.

Vamedia je konstatovala dakle ne Dverima i Zavetnicima na šta je Kozma rekao: „Upravo. Mislim da ovi protesti koji se sada dešavaju pokazuju jedna od puteva do uspeha . U organizaciji protesta učestvuju političke grupekoje su demokratske i proevropske , nemamo saglasnost oko svih pitanja , ali oko nekih programskih ciljeva imamo iste motive i ciljeve“.

Ljubomir Radović kaže da Lokalni front ostaje i dalje Lokalni front i zadržava sve svoje dosadašnje karakteristike i odličja.

„Ovo je primer kako treba da se bavimo politikom. Saradjivaćemo sa svima koji su otvoreno za rušenje ovog užasnog režima“, rekao je Radović dok je Kozma potvrdio da će na lokalu o poliitčkoj situaciji i delovanju na izborima odlučivati same organizacije koje postoje na lokalu , a koje su ujedno deo Zeleno levog fronta.

10 comments on “Lokalni front deo Zeleno levog fronta

  1. Corak

    Da. Dosao vam je lik iz Beograda i on prica u 90% teksta, a Radovic samo konstatuje jednom recenicom da je dobio gazde u Beogradu? E moji momci, razocarali ste me. Mozda ste to mogli bolje. Od mene nema glasa za vas.

    Reply
    1. Dragan

      bravo branko. inace radja se nova politicka snaga na celu sa presednikom vucicem koji pravi pokret za odbranu od opozicije

      Reply
  2. Predrag Savić

    Za pismene: Tačka 2.6. Memoranduma o saradnji: ….Udruženje Lokalni front Valjevo zadržava pravo da samostalno, kao grupa gradjana ili u koaliciji učestvuje na narednim lokalnim izborima, a nova politčka stranka će podržati listu na kojoj se Lokalni front Valjevo bude nalazio…“

    Reply
    1. geDZa

      znaci opet cemo cekati dugo u noc ili ti naredni dan da dobijemo konacne rezultate izbore jer se sve radi da se ovakve partijice kao LF uvuku u skupstinu. secamo se kako su vas ovi iz rezima jedva nekako uspeli da ubace u lokalni parlament i umesto da im kazete hvala, vi ih napadate. Treba more da se digne cenzus na 5% pa onda ne bi imali ovakvih problema da nam se ljudi sa minornom podrskom nesto kao pitaju u zemlji,gradu,selu.

      Reply
  3. Dragan

    zasto levicari da se sire kod nas? mi valjevci imamo ljude koji bi zivot dali za kosovo i zato pozivam sve izvoznike voca i vlasnike kafica da ovima nedaju da se sire ovde i da nam kvare omladinu

    Reply
  4. Ne podržavam

    Potpuno razočaranje! Da li je bilo ko od Vas iz Fronta gledao Lazovića iz Ne davimo Beograd u Skupštini Srbije? Osim nevaspitanja i urlanja iz klupe, upadanja u reč i goruće netrpeljivosti prema sopstvenom narodu, ništa drugo nije pokazao.

    Reply
    1. Dragan

      tako je. lazovic je ne vaspitan i napada ljude u skupstini umesto da se ugleda na ljude iz vlasti kao sto su stasa ana brnabic martinovic bakarec. cak i ovde na lokalu imamo kulturne ljude kao sto su tucko gajic dragan popovic pop micic

      Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.