Diplome za valjevske mališane

U valjevskoj Hali sportova UFK Valis organizovala je dodelu diploma mališanima valjevskih obdaništa koji su u proteklih šest meseci uspešno savladali stručno pedagoški program koji je ustanova za njih organizovala.

Posle desetina godina valjevski mališani imali su priliku da da se bave fizičkim aktivnostima pod strunim nadzorom.

„Pomenute aktivnosti smo organizovali u saradnji sa PU Milica Nožica i pod pokroviteljstvom Grada Valjeva . Ovo su aktivnnosti koje je sprovodio naš stručno pedagoški tim kako bismo postavili nekitemelj za sve buduće sportske aktivnosti dece. Odavno se već govori o profesorima fizičkog vaspitanja u nižim razredima, a ja bih to preneo i na predškolski period koji je jako značajan u razvoju deteta i našli smo model da preko ustanove to i realizujemo“, kaže direktor UFK Vallis Željko Ostojić.

Fizičke aktivnosti mališana oragnizovane su što u prostorijama ustanove što u vrtićima , a  stručno pedagoški tim koji čine profesori fizičkog vaspitanja Andrijana Novaković, Stevan Gojković, Tamara Alimpić, Nemanja Filipović, Marko Jovanović  predvodio je diplomirani profesor fizičkog vaspitanja Unverziteta  Novom Sadu Marko Mirković.

„To su ljudi koji imaju licence za rad u školama i rad sa decom. Deca su kroz igru i zabavu prošli osnovne motoričke vežbe i pokrete, cilj je bio da se deca motorički pokrenu. Moram reći da su deca odlično reagovala na ove programe i po rečima vaspitača jedva čekaju da im dodju profesori ili da oni dodju kod nas. Sada je ovo bio završni čas pred letnji raspust , dodelili smo diplome jer su sva deca pobednici . Program nastavljamo od septembra ponovo“, kaže Ostojić.

Na žalost veliki broj dece u Srbiji pati od gojaznosti, a pojava krive kičme postala je gotovo svakodnevna problematika. U takvim okolnostima fizička aktivnost od najranijih dana značajan je doprinos zdravlju dece , ali i stvaranju navika za buduće bavljenje sportom i zdrave stilove života.

Kako najavljuju u UFK  Valis ustanova će i ove godine u letnjim mesecima organozovati i obuku za decu neplivače.

 

1 comment on “Diplome za valjevske mališane

  1. Valjevac

    Devalvacija naziva diploma, posle devalviranja diploma privatnih fakulteta prešlo se na decu. Čemu služe te diplome?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.