6. međunarodno takmičenje gudača „Zlatne stepenice“

I ove godine, u samom finalu školske godine  , u periodu od 25. do 28. maja, MŠ „Živorad Grbić“  je organizator međunarodnog takmičenja gudača „Zlatne stepenice“ , pokrenutog 2016. godine sa ciljem promocije kvaliteta mladih gudača i njihovih pedagoga,  na prostoru bivše SFRJ, a inspirisanog radom i ličnošću prof. Živorada Grbića i jednog od najvećih violinskih pedagoga našeg vremena, prof. Dejana Mihailovića.

Po šesti put, valjevska muzička škola će ugostiti mlade soliste na violini, violi i violončelu, ukupno njih 106 ,  uzrasta od sedam do 23 godine starosti sa prostora Makedonije, Crne Gore, Bosne  i Hercegovine, Hrvatske, Austrije i Srbije, ali i 6 kamernih  ansambala  osnovnih i srednjih muzičkih škola i muzičkih akademija. Žiri takmičenja i ove godine čine istaknuti profesori muzičkih akademija Beograda, Novog  Sada, Cetinja,  Ljubljane i Banja Luke  i renomirani pedagozi srednjih muzičkih škola iz Beograda i Novog Sada. Takmičenje će ove godine, započeti muzikom takmičara,25. maja, tačno u podne, bez svečanog otvaranja, u znak poštovanja tragedije s početka maja i u znak solidarnosti kolektiva, učenika i roditelja valjevske muzičke škole sa kolegama, roditeljima i učenicima  iz osnovne škole „Braća Ribnikar“ u Beogradu. Takmičenje će se realizovati puna četiri dana od 10 h ujutru do 18 časova uveče u koncetnoj Sali muzičke škole, a u nedelju, 28. maja u istom terminu  i u Sali Valjevske gimnazije, kada će zainteresovana publika moći da čuje mlade umetnike na violončelu. Takmičenje se završava u nedelju, 28. maja u 19 časova, proglašenjem apsolutnog pobednika i dobitnika nagrade  „Prof. Dejan Mihailović“, proglašenjem laureata kategorija, ali i nagrađivanjem najboljeg pedagoga i klavirskogsaradnika, uz koncertni nastup najuspešnijih takmičara.

I ove godine, generalni pokrovitelj takmičenja je Grad Valjevo, a manifestaciju su pomogli i Zlatara „WOG“, Preduzeće „PUBLIK“, Restoran „Zdravljak“, Pansion „Bubica“, štamparije X brend i D print.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.