Naloženo uklanjanje grafita sa kalašnjikovim na Petom puku

Na objektu trafo stanice u naselju Peti puk već odredjeno vreme stoji grafit uznemirujućeg sadržaja. Po saznanjima Vamedie nijedan gradjanin nije podneo prijavu policiji , ali su nadležni bezbednosni organi sami reagovali i zatražili od EPS-a uklanjanje grafita.

Naziv Mesne zajednice Peti puk ispisan je na beloj pozadini crnim slovima stim što je umesto slova „T“ stilizovan automatski pištolj sa preklopom , a umesto slova „K“ automatska puška Kalašnjikov.

Objekat trafo stanice nalazi se u stambenom delu naselja i okružuju ga  kuće , ali i stambene zgrade.

Kako saznajemo, zvaničnih prijava bilo kog gradjanina na postojanje ovog grafita nije bilo. Niti je bilo prijava o počiniocima, odnosno autorima grafita. Ove činjenice navode na pomisao da tamošnjim eštanima ovakav grafit očito nije smetao niti je za njih poruka kojunosi uopšte bila upitna.

Medjutim , neposrednim opažanjem na licu mesta , kako saznajemo, nadležni bezbednosni organi konstatovali su postojanje ovog grafita , pozvali su EPS kao vlasnika objekta jer grafit nije na javnoj površini i naložili da se objekat prekreči zbog uznemirujućeg sadržaja. Od tada  je  prošlo deset dana,  ali zahtevane intervencije od strane EPS-a nije bilo.  Kako saznajemo iz pouzdanih izvora, nadležni organi bezbednosti su i danas ponovo pozvali EPS i zatražili hitno uklanjanje.

Shodno dešavanjima , tragedijama koje su zauvek obeležile ovu godinu , nasilnim smrtima više dece i odraslih pri čemu je upravo korišćeno oružje s jedne strane i apelom države Srbije da se nelegalno, ali i legalno oružje preda najbližoj stanici policije , s druge strane, promocija oružja na pomenutom grafitu nije dobra poruka za svu decu ovog naselja , ali ni za njihove roditelje .

Nepoznato je zašto niko od gradjana nije reagovao pogotovo u sitiuaciji kada se još uvek traže rešenja za bezbednost pre svega dece , ali i odraslih.

naselje u kom se nalazi objekat trafoa i grafit

Vamedia će narednih dana proveriti da li je sporni grafit uklonjen onako kako je to policija naložila.

12 comments on “Naloženo uklanjanje grafita sa kalašnjikovim na Petom puku

 1. Dragan

  to su navijaci divlja telad crtala jer oni kazu da je to opasan kraj. ali od dolaska srpske napredne stranke na vlast stavljeni su pod kontrolu tako da nema problema s njima vise

  Reply
  1. Lazar

   Isti ti navijaci su uradili mural pukovniku Milenku Pavlovicu, ako uopste znas ko je to sns botino. Nikada nisu bili politicka tribina i nista ih osim v puka i radnickog ne zanima.

   Reply
   1. Dragan je smarac iz opozicije

    „Dragan“ nema veze sa naprednjacima. To je neki pacenik klji namerno zeza narod i tripuje da je njegov sarkazam na zavidnom nivou, a istina je da je samo obican, mali i nesrecan covek?

    Reply
    1. Мод

     Драган је аватар за обичног Србина који се „сваљао“ из оближњег села у Ваљево након успешне сезоне малина и донео своје ставове, знање и навике у град. Хиљаде Драгана је око нас и они јесу гласачко тело. А сарказам је заиста добар, него треба имати мало већи IQ и разумети га.

     Reply
   2. Dragan

    lazare nije tacno da nasi ljudi nisu i u upravi i u navijacima. jedan momak.koji je bio golman pa je bio navijac raznih klubova je nas da ga sad neimenujem. vama treba da je cast sto ste konacno pdiznati u gradu a ne da se ogradjujete od stranke. i milenko oavlovic jeste heroj koji ke dao zivot za nase funkcionere iz sps

    Reply
 2. Pekica

  Niko se nije žalio jer znamo da je besmisleno gubiti vreme. Institucije ne postoje, i odgovora nikad nema – tako da bi to bilo gubljenje vremena i energije, a na taj „mural“ niko i ne obraća pažnju, takozvana divlja telad ne zavređuju pažnju za tako nešto…
  Ali svakako kao stanovnik petog puka podržavam inicijativu nadležnih organa, još samo da vidimo da li će uroditi plodom, što čisto sumnjam…

  Reply
 3. Gledalac

  To stoji nekolike godina,inače navijači su dugo bili pod patronatom Poćute,dok nisu došli dzipobi iz Beograda

  Reply
 4. Istina

  Glupost za glupostima…
  Policija na svakom ćošku. Mislio sam da su oni ukinuti, jer su godinama nevidljivi.
  Strah me danas bilo, mislio sam da je sve gotovo, da kriminalci zauzimaju grad, ili pokušavaju, a policija neda…
  Uz to deca se igraju u dvorištu škole pored duplih traka nigde policajca…
  Elem i ne treba, skroz je sve pogrešno sa policijom u školama. Drugo je u pitanju. Društvo je posrnulo, izopačeno zbog razrušenog sistema i privatizovane države.
  Omladino pakujte kofere, jer sunce svugde lepše sija nego ovde, a o vazduhu i da ne pričamo…

  Reply
 5. Замајавање

  Графит је уметничка форма која само показује где смо и какви смо. Више смета један графит него стотине дилера у околини ? Прекречите ли графит нећете решити проблем. То је исто као да гурате смеће под тепих, али ова земља се бави само формом, никако суштином.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.