VPO: Ko je odgovoran za 15,6 miliona odšetete „Planetsoftu“?

Valjevski pokret otpora izdao je saopštenje u kom obaveštava javnost da je grad izgubio spor protiv firme „Planetsoft“ te i da će ovoj kompaniji morati da isplati odšetetu od 15,6 miliona dinara.  VPO Zahteva od gradonačelnika i pravobraniteljke da podnesu tužbu protiv lica koja su 2017. godine učestvovala u ugovaranju i raskidanju ugovora. Saopštenje Valjevskog pokreta otpora prenosimo u celosti:

„Poštovani sugrađani,

Svi znamo da su glavne odlike ove vlasti bezgranična bahatost, gramzivost i neznanje.

Nedavno je još jedan sudski postupak dobio svoj epilog čije negativne posledice će snositi građani Valjeva. Radi se o predmetu vođenom po tužbi firmi “PLANETSOFT“ d.o.o. Beograd,  “PLANET SOFT“ d.o.o. Banja Luka i “GEOINOVA“ d.o.o. Banja Luka protiv Grada Valjeva pred Privrednim sudom u Valjevu u predmetu P. br. 130 / 22. U tom postupku prvostepenom presudom od 23. 11. 2022. godine Grad Valjevo je obavezan da navedenim firmama, na ime naknade štete, plati iznos od 8. 931. 624, 98 dinara, sa zakonskim zateznim kamatama počev od 07. 07. 2017. godine pa do konačne isplate, kao i da im isplati i iznos od 1. 528. 496, 50 dinara, na ime troškova parničnog postupka. Navedena presuda Privrednog suda u Valjevu potvrđena je presudom Privrednog apelacionog suda u Beogradu 3. Pž. br. 615 / 23 od 22. 02. 2023. godine. Inače, radilo se o ugovoru o nabavci softverskog rešenja za vođenje katastra puteva/ulica sa kategorizacijom na teritoriji Grada Valjeva, koji je Grad Valjevo zaključio sa navedenom grupom ponuđača dana 09. 05. 2017. godine. Kao što smo već navikli od predstavnika ove štetočinske vlasti sud je utvrdio da je za raskid predmetnog ugovora isključivo odgovoran Grad Valjevo, što je imalo za posledicu i naknadu štete firmama sa kojima je ugovor zaključen. U ovom momentu radi se o dugovanju Grada Valjeva koje, sa pripadajućim kamatama, prelazi ukupan iznos od 15.600.000,00 dinara, koji će opet naravno morati da plate građani Valjeva, ni krivi ni dužni!

Valjevski pokret otpora je već podneo krivične prijave Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu protiv gradonačelnika Grada Valjeva Lazara Gojkovića i gradskog javnog prvobranioca Dragane Labus, zbog nevršenja službene dužnosti u vezi sa još jednim neosnovano raskinutim ugovorom i naknadom štete (rekonstrukcija zgrade “Radio Valjeva“) što će učiniti i ovog puta ukoliko navedena lica u najkraćem roku ne pokrenu sudske postupke protiv  odgovornih lica u Gradskoj upravi Grada Valjeva, koji su tokom 2017. godine učestvovali u ugovaranju i raskidanju navedenog pravnog posla, a čije je nezakonito postupanje za posledicu imalo materijalnu štetu velikih razmera za Grad Valjevo koja je nesporno utvrđena u sudskom postupku.

Sa druge strane, građanima Valjeva ostavljamo da razmisle kome smo prepustili da raspolaže našim novcem i šta je sve moglo da se uradi sa iznosom od 15.600.000 dinara u gradu koji se raspada pred našim očima? Koliko valjevske dece je moglo da se stipendira tim novcem, koliko udžbenika za školsku decu koja potiču iz siromašnih porodica je moglo da se obezbedi, koliko subvencija iz oblasti energetske efikasnosti je moglo da se realizuje, o ulaganju u katastrofalnu komunalnu infrastrukturu da i ne govorimo… Tako oni shvataju upravljanje Gradom – novac građana Valjeva prvo proćerdaju na biznis planove svojih kumova i prijatelja a onda trče u Beograd da u naše ime isprose neku crkavicu što predstavljaju svojim velikim “uspehom“ i znakom neizmerne “ljubavi“ njihovih šefova prema našem gradu. No, neka oni samo nastave da “brže, jače i bolje“ prazne gradsku kasu, vrlo brzo će se uveriti da ništa ne traje doveka i da svaki dug na kraju dođe na naplatu!

VALjEVSKI POKRET OTPORA

                                                                                           

3 comments on “VPO: Ko je odgovoran za 15,6 miliona odšetete „Planetsoftu“?

  1. Dragan

    pa nije 16 miliona nego sami 8. i nije odgovorna ova vlast vec bivsa na celu sa bobom gvozdenovic. sta ima s tim lazar i sestra mirka taksiste

    Reply
  2. Istina

    Isti su na vlasti preko 10 godina…
    Polupismeni i nepismeni. Kakav narod takva vlast, nije to slučajna izreka. Gasimo se i to je to.
    Znate koliko firmi ima koje gube sporove sa zaposlenima i čiji iznosi premašuju stotine miliona dinara i niko nije odgovoran u firmama za štete koju plaćaju gradjani Srbije, jer se radi o državnim firmama…
    Omladino pakuj kofere…

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.