Ponovo štrajk u Krušiku

Zvanične potvrde o održavanju još jednog jednosatnog štrajka upozorenja u HK Krušik nema, ali kako je nezvanično najavljeno štrajk bi trebalo da bude održan danas u 10h u krugu fabrike. Sindikati traže povećanje zarade, a u medjuvremenu poslovodstvo odgovorilo da su zahtevi nerealni.

U HK Krušik nezadovoljni radnici 29. marta održali su jednosatni štrajk upozorenja u koji su organizovala  sva četiri sinidikata u ovom preduzeću. Zahtev zaposlenih prevashodno se odnosio na povećanje zarade . Razgovori koji su usledili izmedju predstvanika sinikata i poslovodstva fabrike nisu potom dali rezultata pa je prilikom posete ovoj kompaniji predsednica ASNS Ranka Savić informisala javnost da će novi štrajk izvesno biti održan.

U medjuvremenu zaposleni u Krušiku dobili su po 5 000 dinara za koje zapsoleni tvrde da im je obećano još pred Dan fabrike. Nakon toga poslovodstvo Krušika oglasilo se saopštenjem za javnost u kome je iscrpno navedeno stanje u samoj fabrici vezano za zarade zaposlenih i mogućnosti fabrike za bilo kakvo povećanje zarade. U pomenutom saopštenju poslovodstvo je navelo da su shodno navedenim podacima i situaciji u fabrici zahtevi sinidkata nerealni te i da bi se njihovo ispunjenje moglo odraziti negativno na broj zaposlenih.

Po poslednjim , nezvaninim informacijama zaposleni traže povećanje zarade u visini od 25%.

Sindikati valjevskim medijima nisu dostavili zvanično obaveštenje o održavanju novog štrajka , ali nezvanične informacije iz ove fabrike govore da će novi jednosatni štrajk  biti održan danas u 10 h u krugu fabrike.

Nasuprot detaljnom saopštenju rukovodstva HK Krušik , sindikati u ovoj fabrici medijima u Valjevu nisu dostavljali svoje stavove niti zvanične informacije o samom toku rpregovora sa rukovodstvom , ali ni njihovom ishodu te decidno ni o istaknutim zahtevima.

 

15 comments on “Ponovo štrajk u Krušiku

 1. Јоца

  Многи крушиковци имају директну проходност у Бизербу, зашто не иду тамо за већу плату ?

  Reply
  1. Obavesteni

   Trzi Bizbera i sefove rukovodioce, neka se oni malo oprobaju u privatnom sektoru , sto samo radnici? Ne fabrika propada , a rukovodeci kadar nezamenljiv inesmenljiv, a ako i budu smenjeni budu postavljeni na mesta da ne rade nista i primaju debele plate (cuveni IV sprat upravne zgrade)

   Reply
   1. Dragica

    Tako je. Ponašaju se kao da je njihova očevina i kao da su ne zamenjivi. Dno dna.

    Reply
 2. Dragan

  ovi radnici sto bi da strajkuju imaju srece sto krusik preko privatnih firmi izvozi oruzje pa zato postoji interes da krusik nesto radi. ako se uvedu sankcije nasim izvoznicima vise ni drzava nece hteti da pomaze krusiku i onda ce svi na biro pa da vas vidim onda. sve smo vam obezbedili a vama je malo

  Reply
 3. Шпанац

  Опет Милош Француз и његови праве пометњу у нашим редовима. Што се они у Паризу не буне, већ овде штрајкују и ремете атмосферу мира и благостања. Надам се да ће радници мудро поступити и послушати Александра Вучића јер за пет шест година биће много боље. Кад сте чекали све ове године сачекајте и ових пет шест х ХХ година.

  Reply
  1. Putnik

   sta si nam ti obezbedio, prijatelju? suplje hale, hladnocu i vrelinu? topli obrok za koji moze da se kupi djevrek i jogurt? redovno lecenje? isplata kredita i rata za kupljeni proizvod? za rad budes nagradjen minusom za nerad procentom od 20%? dok su bolesnici dolazili na posao i radili do iznemoglosti direktorka je nagradila sedenje i odbijanje posla… i kada je usla u halu da „resi problem“ obecala je i lagala one od cijeg rada joj zavisi isporuka proizvoda. a mi i dalje radimo, u nenormalnim uslovima na masinama iz II svetskog rata, sa ukopanim neexplodiranim minama i bombama iz ’99, sa uranijom od kog je obolelo 50% radnika!… prijatelju, budi srecan sto iz svoje fotelje citas ove vesti a ne ucestvujes u strajku!

   Reply
 4. Pjerili

  NEMA KOMENTARA ŠTRAJKUJU BOTOVI. ZA PRIVREDNE SUBJEKTE POPUT HK.“KRUŠIKA“ TREBA SVI DA SE BORIMO DA OPSTANE I DA ŠTO BOLjE POSLUJE.

  Reply
  1. Obavesteni

   Radnici se i bore da Krusik opstane. Al Krusik ne moze da opstane sa ovim nesposobnim, bahatim nevaspitanim, osionim rukovodstvom.

   Reply
 5. Branko

  Izađite na ulicu,kao nekada ima da se ljulja u Beogradu a ovi bezveznjaci direktori u paketu na otpad,pozovite i Kragujevac

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.