Na ovogodišnjem SPREG-u 170 izlagača

Ovogodišnji SPREG u Valjevu će biti održan od 6 do 8. aprila. Na sajmu učestvuje 170 izlagača , a otvoriće ga ministar trgovine Tomislav Momirović. U okviru ovog sajma biće održan i Prolećni sajam zapošljavanja.

Punoletstvo najvećeg regionalnog opšteg sajma u Srbiji – 18, SPREG, počinje sledećeg četvrtka, 6. aprila, u punom kapacitetu Omni centra u Valjevu, najavio je izvršni direktor sajma Jovan Grujić.

„Organizator je Regionalno udruženje malih i srednjih preduzeća zapadne Srbije, izvršni organizator je valjevska agencija „Gati“, a partneri na projektu su valjevsko preduzeće Europrom i Domači trgovački lanac, pokrovitelj Grad Valjevo. Ukupna površina izložbenog prostora je oko 4000 kvadratnih metara u dve hale i na otvorenom.  Broj štandova ove godine po halama, hala 1: 49, hala 2: 21, otvoreni izložbeni prostor: 20. To čini ukupno  90 štandova“, kaže Grujić.

Po njegovim rečima preliminarni broj izlagača u hali 1: 105, hala 2: 45, otvoreni prostor: 20 što čini ukupno  170 izlagača. Grujić kaže da ovi podaci govore da ove godine učestvuje oko 20% više izlagača u odnosu na prošlu godinu.

„Ove godine imamo više pojedinačnih nego grupnih štandova , a ono što je važna karalteristika Sajma jeste veliki udeo proizvodjača, tako imamo u hali 1: 105/78 (74%), hala 2: 45/31 (68%), otvoreni deo: 20/6 (30%) Ukupan udeo proizvođača: 67,6%, ostalo 32,4% prodavnice i usluge. Ceo otvoreni izložbeni prostor je skoro u potpunosti posvećen poljoprivredi, biće izložen veliki broj novih traktora, mehanizacije i priključnih mašina, kao i opreme za navodnjavanje, četiri rasadnika i dve auto kuće. Videli smo do sada da taj poljoprivredni deo pobudjuje pažnju i imaćemo tu učešće i preduzeća Agrorazvoj koje će krenuti sa subvencijama za poljoprivrednike, grad je ove godine za tu namenu opredlio 100 miliona dinara.  Novina je što će ove godine svoj štand imati i preduzeće Valy. Drago nam je da je naš trud prepoznat jer smo svake godine svima slali pozivnice , ali nije bilo odziva do sada“, objašnjava Grujić.

Izlagači najrazličitijih delatnosti iz više od 50 gradova i opština Srbije, ove godine dolaze na SPREG. Organizovano, uz podršku lokalnih samouprava, turističkih organizacija i udruženja preduzetnika, izlažu Zrenjanin, Ljig, Osečina, Mionica, Bogatić, Priboj, Odžaci, Bački Petrovac i Bač.

„I ove godine pokrovitelj sajma je Grad Valjevo koji učestvuje finansijski i biće prisutan sa štandom , Gradonačelnik Lazar Gojković prvi će u ulozi domaćina govoriti na otvaranju , a sajam će otvoriti ministar trgovine Tomislav Momirović. Otvaranje Sajma predvidjeno je 10 sati u četvrtak“, kaže Grujić.

Važan deo svakog Sajma je učešće Domaćeg trgovačkog lanca i kompanije Europrom koji će i ove godine promovisati domaće proizvodjače.

„Udruženje domaćih trgovaca i Europroma po deveti put učestvuje na sajmu. Imali smo zbog korone pauzu, a ove godine imaćemo veliki broj novih aktivnosti. Ipak sama srž i ideja naše hale je činjenica da će se na jednom mestu predstaviti i domaći proizvodjači i trgovci. Sve se ove godine odvija pod sloganom „Domaća priča-Naše je nama vredno“.   Zato su sve aktivnosti usmerene na promovisanje domaćih proizvoda i to domaći kvalitetan proizvod. Imaćemo u hali prisutne od velikih nacionalnih brendova do lokalnih proizvodjača“, najavila je Bojana Perić PR menadžer kompanije Europrom.

Zlatiborac, Jaffa, Bambi, Imlek, Pionir, Frikom, Atlantic Group, Valjevska Pivara, Dr Milk, Trlić, Kačarević, Agromaja, vinarija Đurđevića Legat, i mnogi drugi imaće štandove na ovogodišnjem sajmu.

„Hala „DOMAĆA PRIČA“ biće mesto održavanja velikog broja promocija, degustacija, radionica, kulturno-umetničkih programa. I kroz ovogodišnji sajam „Europrom“ i „Domaći Trgovački Lanac“ nastaviće svoju misiju negovanja i čuvanja domaće privrede i kvalitetnih domaćih proizvoda“, kaže Perić.

U okviru SPREGa od 10-13 časova  biće  održan i Sajam zapošljavanja u organizaciji Dilijale za zapošljavanje Valjevo, a organizatoi najavljuju i niz pratećih dešavanja:

13:15 – 13:45 – „Kvalitetan proces zapošljavanja i selekcije – izazovi za tražioce posla, poslodavce i obrazovni sistem“ – prof. dr Duško Ranisavljević, Univerzitet Singidunum

13:45h-14:15h- „Sa diplomom do posla: Kako premostiti jaz između diplomaca i poslodavaca?“- mr Nikola Stojanović, Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija

Radno vreme sajma: četvrtak i petak od 10 do 19 časova, subota od 10 do 15 časova.

Ulaz je besplatan za sve posetioce.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.