Štrajk upozorenja danas u Krušiku

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata najavilla je za danas jednosatni štrajk upozorenja u HK Krušik. Radnici pre svega, nezadovoljni niskim zaradama i uslovima rada.

Odlui o stupanju u jednosatni štrajk upozorenja prethodili su neuspešni razgovori sindikata sa direktorkom Jovankom Andrić . Doogovor nije postignut oko oko povećanja plata, povezivanja radnog staža , ali I stvaranja bezbednih uslova za rad .

ASNS u saopštenju navodi da ukoliko se na odgovoran način urgentno ne pristupi poboljšanju materijalnog i radnog položaja radnika zaposleni će potpuno obustaviti rad HK Krušika AD Valjevo i štrajkom se izboriti za svoja prava.

14 comments on “Štrajk upozorenja danas u Krušiku

 1. Шпанац

  Па ово озбиљна ситуација. И то у незгодном тренутку…

  Reply
 2. Dragan

  svima je stranka obezbedila posao a tako nam vracaju. podbunjuju narod umesto da budu zahvalni drzavi sto im je omogucila da nista nerade a da primaju plate.

  Reply
  1. Иван

   Није тачно да се ништа не ради. Напротив, норме су повећане до максимума, услови рада су као у штали . ( упаљачница) . и шта сада значи 10 000 на нето зараду свима. Па они, који највише раде о црнче, имају плату 50 000 дин. А добар проценат “ лежака“, има од 80 000 до преко 100 000 . Они, што највише раде, имају најмање плате.

   Reply
 3. Jovan

  vidim onom Teši sindikalcu i onom Čupi cenzurisano mnogo loše…..

  Sram vas bre sve bilo, vi ste potpisali onaj aneks kol.ugovora sa Lukićem i skinuli plate, sad ste gurali radniike ispred sebe umesto da se vi kao predstavnici radnika borite, o vašim sastancim radnici ne znaju ništa, lovite u mutnom, pa kad to ne ide, onda gurate narod ispred sebe. MRŠ !!!!

  Reply
 4. Michael

  Hajde bar sad pokazite malo muskosti , kad niste imali m..a da podrzite Obradovica ..Cutali ste kao zaliveni da ne izgubite bajna radna mesta…

  Reply
 5. Miko

  Bitno da Jovanka ima platu 250000 i inžinjeri blizu 200000 a radnici koji rade sa opasnim materijama 50000. Ovo je robovlasnički sistem.Radnici nemaju osnovne uslove za rad, Sindikalci placeni da se ne bore za radnike. Šta li će reći vožd.

  Reply
 6. Istina

  Dok smo šetali da oslobdimo Obradovića, nikoga nije bilo iz Krušika. Pare, kao i danas, uzimaju Vučićevi pajtaši, a on vam svremena na vreme prebaci neki milion evra da se ne ugasite. Sve bih ja vas na minimalac i to bez pauze. Pa vi primate plate od poreskih obveznika, vi ste u dubokom minusu i zato treba da radite samo da se bogate pojedinci…
  Elem, niišta nam neće doneti pojedinačni protesti, Epsa, Prosvete…nego treba da svi podržimo jedni druge, da svi izađemo na ulice i zahtevamo najnižu platu u visini vrednosti potrošačke korpe koju više niko ne spominje. Oni piju flašu vina od 16000 evra. Brnabić kaže od minimalca može da se živi samo nekoliko dana… Pa šta smo mi, stoka za razmnožavanje…
  Obladino, bežite iz ove fekalije od društva dok je još vreme.

  Reply
  1. Penzioner

   Podržavam sve iz ovoga što je rekao/rekla “ Istina“, posebno poslednju rečenicu.

   Reply
 7. Jelena

  Upozoravao je radnike i Obradović, ali su tada bili kao mali miševi. Zna se da je Krušik kao i sve javne ustanove leglo SNS-a, tako da štrajkovali, gladovali, dobijali otakze, baš me briga !

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.