Održan štrajk upozorenja u „Krušiku“

Jednočasovni štrajk upozorenja, obustavljanjem proizvodnje, održan je danas u valjevskoj vojnoj fabrici „Krušik“. Protestu, koji su organizovala sva četiri “Krušikova” reprezentativna sindikata, prisustvovao je veliki broj radnika.

Radnici “Krušika”, kako je rečeno, traže povećanje plata za 10.000 dinara u neto iznosu objašnjavajući da bi tako njihove zarade “bar donekle pratile inflaciju”. Štrajk upozorenja, inače, održan je pošto na prethodnom razgovoru sa direktorkom fabrike o njihovim zahtevima, koji pored povećanja plata podrazumevaju i podizanje uslova bezbednosti na radnom mestu, nije postignut nikakav dogovor.

Kako saznajemo, predstavnici četiri reprezentativna sindikata u “Krušiku”, a to su Sindikat Sloga, Samostalni sindikat, Nezavisnost i Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata Srbije, danas će imati sastanak i sa Nadzornim odborom “Krušika”.

Zavisno od ishoda tog sastanka, kako su poručili, doneće i dalje odluke, odnosno, da li će štrajk upozorenja prerasti i u obustavu rada.

2 comments on “Održan štrajk upozorenja u „Krušiku“

  1. Анонимни

    Штрајк нису организовали синдикати него обични радници

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.