Poljoprivredna škola dobitnik Zlatne medalje

Poljoprivredna škola u Valjevu dobitnik je zlatne medalje na Medjunarodnom sajmu obrazovanja. Ovakvo priznanje nije prvo za ovu valjevsku školu.

U konkurenciji velikog broja škola iz Srbije , ali I iz Crne gore, BiH , Hrvatske valjevska Poljorpivredna škola dobila je najbolju ocenu na 18. Medjunarodnom sajmu obrazovanja koji je održan u Novom Sadu pod nazivom “Putokazi”.

Poljorpivredna škola već je u dva navrata bila dobintik Velike zlatne medalje upravo na pomenutom sajmu, a Komisija je ocenjivala objekte kojima škola raspolaže, uredjenje, higijenu, opremljenost kabineta , saradnju sa brojnim institucijama , ali I korišćenje novih tehnologija. Pored pomenutih kategorija vrednovanja Komisija je ocenjivala I uspehe učenika.

“Uspešnost učenika u školi, na takmičenjima, bio je jedan od kriterijuma, a poznato je da mi iz struke uvek osvajamo neko od prva tri mesta. Ocenjivala se i stručna osposobljenost za rad, odnosno koliko su učenici spremni za svet rada, a koliko za nastavak daljeg školovanja. Jedan od aktuelnih kriterijuma svakako je i zaštita životne sredine, a poznato je da smo uveli standarde koji se konkretno bave tom temom .Humanitarne aktivnosti, sportske aktivnosti, rezultati na sportskim takmičenjima, promocija zdravih stilova života, sve je to ocenjivano”, rekao je novinarima direktor škole Milan Gajić koji objašnjava I da je jedan od segmenata ocenjivanja bilo I vrednovanje samog Ministarstva prosvete što za ovu školu nije bio problem s obzirom da zbog predanog I vrednog rada ova škola već ima najviše ocene.

Ove godine Poljoprivredna škola obeležiće I jubilej – 100 godina postojanja pa u školi kažu da je dobijena nagrada  istovremeno I podsticaj za dalji rad I usavršavanje.

1 comment on “Poljoprivredna škola dobitnik Zlatne medalje

  1. Dragan

    poljoprivredna skola uskoro nece imati svrhu jer cemo njive zameniti rudnicima koji donose vise para. a roditelji nek razmisle i upisuju decu na neki drugi smer jer poljoprivreda je proslost

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.