Solaris favorit, ali Valis ide na pobedu u dvomeču koji je istorijska šansa

„Solaris je favorit, ali lepota sporta je što ne pobeđuje uvek bolji na papiru, nego u bazenu“, poruka je iz Valisa, uoči večerašnje prve od dve utakmice koje valjevskim vaterpolistima u slučaju povoljnog ishoda mogu omogućiti najveći uspeh u 30 godina dugoj istoriji – plasman u regionalnu premijer ligu.

Dvomeč sa Šibenčanima je baraž za vodeće regionalno vaterpolo takmičenje, s obzirom da je Valis mogućnost za direktan plasman ispustio nakon poraza od riječkog Primorja. I večeras ga, međutim, očekuje težak duel sa dobrom, iskusnom ekipom koja je petoplasirana u prvenstvu Hrvatske.

„Pred nama je veliki izazov zbog mogućnosti plasmana u premijer ligu. U odličnoj smo formi, imali smo jake pripreme poslednje dve sedmice. Mislim da imamo objektivno veće šanse protiv Solarisa, nego što je to bio slučaj protiv Primorja i potrudićemo se da ostvarimo najveći uspeh u istoriji kluba. Prezadovolni smo zbog plasmana u top 6 u domaćem takmičenju, koji nam omogućava ponovo nastup u evropskom takmičenju“, rekao je kapiten Valisa Aleksandar Kovačević, na konferenciji za novinare pred večerašnji meč sa gostima iz Šibenika.

Po rečima Miloša Sakovića, šefa stručnog štaba valjevskih „vidri“, svi igrači su zdravi i spremni.

„Solaris ima ulogu favorita, to je ekipa sa dobrom tranzicijom i iskusnim pojedincima koji imaju od tri do pet godina iskustva igranja u regionalnoj premijer ligi. S druge strane, Valis je miks mladih igrača, njih šest iz valjevske škole vaterpola, i starijih, dovedenih sa strane. Bez obzira što smo izazivači, idemo na pobedu i vreme je da pokažemo kvalitet. Potrebno da svi budu na maksimumu da ostvarimo pozitivan rezultat za revanš, a to je bilo koja pobeda“, istako je Saković.

Plasman u regionalnu premijer ligu predstavljao bi najveći uspeh Valisa koji ove godine obeležava jubilej tri decenije postojanja. To bi, s druge strane, značilo i dosta veće troškove za budžet kluba a izdaci bi skočili za 30 do 50 odsto, potvrđuje u odgovoru na naše pitanje dr Nebojša Stojaković, predsednik kluba.

„Jačanjem klubova i takmičenja, cene igrača su skočile, a izbor na tržištu je sužen. Mi moramo nastaviti da pre svega razvijamo sopstvenu školu. U gradu ove veličine, međutim, ne može ceo tim da bude sastavljen od domaćih igrača, već mora biti pojačanja i sa strane da bi se napravila takmičarska ekipa. Naša ideja je da poboljšamo uslove u SRC Petnica, prioritet je da se napravi teretana u delu bazenskog prostora i da se bazen pospeši sa toplotnim pumpama, kako bi bila toplija voda i sami tim privlačnija za igrače, a sve to su uslovi da se napravi kvalitetniji tim“, kaže Stojaković, uz apel za finansijsku podršku, s obzirom da klub još uvek traži generalnog sponzora i on je neophodan da isprati rezultate Valisa koji se iz godinu u godinu dižu za lestvicu više.

Takođe, upućen je i poziv publici da večeras bude „igrač više“ za valjevske vaterpoliste. Meč Valis-Solaris počinje u 20 sati u SRC Petnica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.