Poziv majkama da preuzmu svoje ponosne kartice

Ponosne kartice za majke sa troje i više dece „Tri plus“, koje je Grad Valjevo u saradnji sa „Pokretom za decu tri plus“ iz Čačka obezbedio svojim sugrađankama i ove godine čekaju svoje vlasnike.

Pravo na ponosne kartice u 2023. godini ostvarilo je 590 majki, koje već od sutra, 15. marta 2023. godine, svakog radnog dana od 8 – 15  časova u prizemlju Gradske uprave Valjevo na šalteru broj 12, mogu preuzeti svoje kartice.

Takođe, majke koje tokom ove godine rode treće ili više dece, mogu se prijaviti za ovu karticu podnošenjem zahteva u Gradskoj upravi.

Podela kartica je krenula početkom juna prošle godine, kada ih je preuzelo oko 400 majki sa troje i više dece. Ova kartica omogućava ostvarivanje brojnih pogodnosti, poput popusta od 10 do 50% kod brojnih pravnih subjekata ne samo u Valjevu, već širom Srbije.

„Grad Valjevo čini sve kako bi majke u ovom gradu bile ponosne. Majke uz kartice dobijaju katalog u kome se nalaze svi poslovni subjekti u gradu, u kojima mogu ostvariti određene popuste. Pored ovih popusta, majke sa troje i više dece sada imaju i pravo na besplatne sate parkinga. Ima još mnogo ideja i radimo na tome da porodice sa troje i više dece imaju još dosta pogodnosti. Sledeća aktivnost jeste umanjenje računa za komunalije i režije i trudićemo se da tu ideju u što kraćem roku realizujemo i na taj način olakšamo porodicama sa troje i više dece“, poručio je Marko Jevtić, član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja.

Grad Valjevo će preko JKP „Vidrak“ majkama sa troje i više dece od 1. aprila omogućiti i 15 sati besplatnog parkinga, što je takođe urađeno u saradnji sa  Pokretom za decu „Tri plus“ iz Čačka.

Sve majke koje imaju ponosne kartice, a koje su se registrovale na mobilnu aplikaciju „Tri plus“, mogu od danas preuzeti i nalepnice za besplatne parking sate, u Službi parking kontrole JKP „Vidrak“. Predviđeno je da nalepnice budu istaknute sa unutrašnje strane vetrobranskog stakla, kako bi korisnici ove usluge bili prepoznatljivi  na parkiralištu.

11 comments on “Poziv majkama da preuzmu svoje ponosne kartice

  1. Istina

    Auh, kada za majke sa troje i više dece treba da se bore nekakvi pokreti. Usput pitanje, a ko se bori za majke sa jednim i sa dvoje dece? Pa zar je ovo država? Pa mi nemamo ni D od države. Pa zar ovako mislite da povećate natalitet u Srbiji. Pa nećete sigurno.
    Država mora da se uredi, da se napravi sistem i svi podsistemi koji će da funkcionišu. Da sve bude definisano zakonima, a ne nekakvim pokretima i ličnim interesima pojedinaca. Jasno je da nema sposobnih ljuskih resursa u vladajućim strukturama, ali može da se prepiše od drugih država. Kako se prepisuju doktorati i nikom ne smeta, a tako nam društvo i jeste. Kakve bre kartice? Kakvi besplatni parkinzi za 600 dinara godišnje? Pa je li to pomoć i to ako se nađe parking mesto. Glupost za glupostima kao i kartice za penzionere. Popust 10% za najskuplju dečiju garderobu, hranu, odeću, obuću i najjeftiniju radnu snagu u Evropi.
    Sistem i zakoni gospodo kao u normalnim zemljama, to je potrebno, a ne da majke i penzioneri čekaju neke milostinje od države i njihovih pokreta. Bruka najveća, šta se radi!
    Mislim da se ovde sunce gasi i zato mladi, palite dok je vreme.

    Reply
    1. Darko P.

      Aj ne s…, koliko pogodnosti je drzava uvela za porodice i koliko su podigli jednokratnu pomoc u odnosu na ranije i trudnicko i porodiljsko. Ne k…. u prazno.

      Reply
      1. Majka četvoro dece

        Kolikko gospodine? poroddiljsko je licno meni 24 000 a bila sam prijavljena na 49 000(ju huu)..karticu imam posto imam cetvoro dece i nemam nikakve pogodnosti sa njom jer na mojoj opstini (Obrenovac) ..nemam ni bespalatn parking ni umanjenje računa niti popuste! čisto da vas obavestim..i pre 30 godina je za treće dete bilo besplatno školovanje , vrtići, knjige i plus se dobijao dodatak za treće dete..tako da molim vas..imajte mozga i razmisljajte njim. BAR KADA SU DECA U PITANJU BUDITE REALNI I APOLITIČNI

        Reply
  2. Jelena

    Bilo koji vid olaksice i pomoci majkama sa troje i vise dece ce dobro doci. Svaka cast za ovu ideju, i za grad Valjevo sto tu ideju podrzava.

    Reply
  3. Zoza

    Ovo je dobra stvar, ne samo zbog popusta i raznih pogodnosti koje se dobijaju, naravno da svaki popust znači, nego više zbog toga što je ova grupa gradjana (žena) ispoštovana i obraćena je pažnja na njih. One su, sa troje i više dece, obogatile svoju porodicu ali i državu.

    Reply
  4. Veka

    Ovo je jedna lepa ideja da se ispoštuju i pomognu mame sa 3 i više dece. Sigurna sam da će Grad smisliti, urediti i usvojiti još više društveno odgovornih inicijativa i ideja koje treba da pomognu u brizi o porodicama.

    Reply
  5. AK.

    Sve pohvale za ovaj potez i mislim da će i te kako bifi beneficija i novih programa za majke u budućnosti.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.