Janković obišao radove na izgradnji Kuće Kolubarske bitke

Predsednik opštine Mionica Boban Janković obišao je radove na izgradnji Kuće Kolubarske bitke koja će u 5D formatu prikazati pobedu srspke vojske u Prvom svetskom ratu, pod komandom vojvode Živojina Mišića. Prva faza je završena, a u toku su radovi na drugoj fazi kojom je predviđena adaptacija i dogradnja dela objekta Kulturnog centra u cilju multimedijalne prezentacije Kuće Kolubarske bitke.

Sredstva za ovu fazu radova obezbedilo je Ministarstvo kulture u iznosu od 12 miliona dinara.

– Imamo jaku volju da Mionicu učinimo što razvijenijom opštinom. Zadovoljan sam kako napreduju radovi na izgradnji Kuće Kolubarske bitke. Biće to prelep muzej, i to ovde, u našoj Mionici, na ponos svih nas – rekao je Janković.

Ceo projekat obuhvata impozantnu multifunkcionalnu postavku koja će u 5D formatu na 400 kvadrata posetiocima omogućiti da se upoznaju s činjenicama i detaljima o ljudima i događajima koji su ostavili neizbrisiv trag u istoriji Srbije i sveta. Ovim projektom biće zaokružen proces rekonstrukcije i adaptacije Kulturnog centra Mionica započet 2016. godine kada je otvorena kompletno renovirana bioskopska sala, a nakon toga dograđene i pomoćne prostorije.
-Nastavićemo da se razvijamo iz dana u dan. Radimo istovremeno vodovod, kanalizaciju. A u oblast kulture, kroz projekte koje ove godine sprovodimo, uloženo je više od 38 miliona dinara – zaključio je Janković.

4 comments on “Janković obišao radove na izgradnji Kuće Kolubarske bitke

  1. Ivan Valjevski

    Predsednik opštine Mionica je jedan od najboljih učenika AV. Nigde ne ide bez novinara. Gde god pođe iz zgrade opštine, neka su to i najobičnije, rutinske stvari „sedma sila“ je uz njega. Ne znam da li za to primaju neku „apanažu“.

    Reply
  2. De lako matori

    Apanaža ma kakvi covek voli svoj posao ,a republika trpa naše pare đa meonica đa ub sve u krug a Valjevo, nema ga na mapi živih,jerbo to je politika rođaci uništiti,omalovažiti poniziti grad ,pa se posle pojave dušebriznici,spasioci,jednom recju cemer i jad ..

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.