Zdravstvena tribina o vakcinaciji protiv kovid-19

Dom zdravlja Valjevo će u ponedeljak 20. februara od 10.30 časova,  u Edukativnom centru, organizovati predavanje za sugrađane starije od 60 godina i hronične bolesnike, kao i ostale zainteresovane građane, o značaju imunizacije protiv kovid-19, uz mogućnost vakcinacije posle predavanja.

Akcija promocije vakcinacije protiv kovid-19 u Valjevu se organizuje u okviru projekta “Podrška angažovanju zajednice u kampanji vakcinacije protiv virusa kovid-19”, u saradnji sa nevladinom organizacijom „Asocijacija Duga“, a uz podršku Svetske zdravstvene organizacije i USAID, koji, u saradnji sa Vladom Republike Srbije pružaju podršku promociji vakcinacije protiv kovida-19 u Srbiji.

Vakcinacija za meštane Divaca i okolnih sela biće organizovana u utorak 21. februara od 13.30 do 16 časova, u mesnoj ambulanti. Uz pregled lekara, na raspolaganju će biti vakcina Sinofarm, uz mogućnost zakazivanja prijema bivalentne vakcine.

U okviru istog projekta, u sredu je na Stavama održana akcija promocije vakcinacije protiv kovid-19, koju su realizovali Dom zdravlja Valjevo – Služba polivalentne patronaže i Centar za socijalni rad Valjevo. Meštani Stava, Sitarica i Suvodanja imali su priliku da se informišu o imunizaciji protiv ove bolesti i da sa zdravstvenim radnicima razgovaraju o svojim nedoumicama o vakcinaciji. Takođe su mogli da prekontrolišu krvni pritisak i posavetuju se o zdravstvenim problemima koje imaju.

Razgovor je vodila glavna sestra Patronaže Vesna Pavlović. Od njih 38, koliko se odazvalo akciji, većina je ranije primila dve doze vakcine, a njih 11 se izjasnilo da želi da primi dozu bivalentne vakcine. Organizovana vakcinacija će im biti omogućena u ponedeljak u Domu zdravlja Valjevo, nakon tribine o imunizaciji protiv kovid-19.

2 comments on “Zdravstvena tribina o vakcinaciji protiv kovid-19

  1. Dragan

    vlast je obezbedila dovoljno vakcina i gradjani treba da se vakcinisu kako vakcine nebi propale i kako bi zastitili bake i deke

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.