Nastavak uređenja Doma sporta „General Svetomir Đukić“

Ministarstvo sporta Republike Srbije sa 6,5 miliona dinara finansiraće projekat grada Valjeva, koji se odnosi na rekonstrukciju objekta Doma sporta „General Svetomir Đukić“, a tiče se mašinskih instalacija, odnosno klima komora. Iz budžeta grada, u ovoj budžetskoj godini je Ustanovi za fizičku kulturu „Valis“ prebačeno još 12 miliona dinara za završetak unutrašnjeg uređenja nekadašnjeg „Partizana“. Ovim novcem će se uraditi, pored mašinskih instalacija, drugi deo zgrade sa svlačionicama i hodnik u objektu.

Okončanjem ove faze radova, objekat Doma sporta „General Svetomir Đukić“ će se svrstati u red najuređenijih sportskih objekata u Srbiji, spremnih da se u njima organizju brojni sadržaji, pre svega za decu predškolskog i školskog uzrasta i za potrebe sportskih klubova.

„Kada se setimo u kakvom stanju je bio ovaj objekat i pogledamo ga sada, vidimo koliki je put pređen i koliko napora smo mi kao Grad, uz podršku Republike Srbije uložili da uredimo Dom sporta „General Svetomir Đukić“, koji je jedan od simbola Valjeva. Zahvaljujući dobroj saradnji sa resornim ministarstvom koja je započela u prethodnom periodu, a koja je nastavljena i sa sadašnjim predstavnicima Ministarstva sporta, privodimo kraju radove na uređenju i ponosni smo na to kako već sada Dom sporta izgleda. Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i ja smo prilikom posete prethodnog ministra Valjevu iskoristili da predstavimo neke od najvažnijih projekata za Valjevo. Ovo je potvrda dobre saradnje sa Ministarstvom sporta, koja se nastavlja i sa novim sazivom“, rekao je član Gradskog veća zadužen za sport Vladimir Mišković.

Podsetimo, rekonstrukcija nekadašnjeg „Partizana“ je do sada sprovedena u dve faze. Najpre je urađena spoljna rekonstrukcija, vrednosti 40 miliona dinara, od čega je Valjevo finansiralo sa 28, a država sa 12 miliona. Potom se prešlo na unutrašnju rekonstrukciju, u okviru koje je urađen deo svlačionica, parket i podloge u obe sale, novi koševi, za šta je izdvojeno 20 miliona dinara novca iz gradskog budžeta. Nakon ove treće faze unutrašnje rekonstrukcije, Dom sporta „General Svetomir Đukić“ će biti dodatno uređen  za sprovođenje planiranih aktivnosti usmerenih ka razvoju sporta u Valjevu.

 

4 comments on “Nastavak uređenja Doma sporta „General Svetomir Đukić“

  1. Dragan

    bravo za vlast koja ce u kratkom periodu cak 2 puta renovirati i svecano otvoriti halu partizan. time dobijamo jednu od naj modernijih hala u ovom delu evrope

    Reply
  2. Tutankamon

    Sačuvaj Bože,ovaj kokošinjac dve godine renoviraju ,šta bi bilo da stvarno da imamo halu od 5000 mesta ,pa nju bi pravili ko Keopsovu piramidu

    Reply
  3. Bond

    šta ovo uređuju halu od sto kvadrata ko Skadar na Bojani ,odakle je ovaj Milošević?

    Reply
  4. Ivan

    Svaka cast direktoru valisa !! Jedan jedini covek koji nesto radi i koji se bori za sportske objekte u ovom gradu. To je valjda sto je gradski momak iz kolubare dva !! Na sve to je sportista pa iz tog razloga ima razvijenu svest o vaznosti svega inace navedenog za sta se debelo zalaze !! Treba biti posten i uvek reci istinu bas onako kako jeste !! Sve bi ostale direktore smenio osim njega. Operite nam ulice grad nam lezi na nekoliko reka …. Sramota je !!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.