Donatorsko veče – Predstava “Knjiga o Milutinu”

Eparhija valjevska, Hram Vaskrsenja Hristovog i Omni centar organizuju večeras  4. februara 2023. godine donatorsko veče za oslikavanje Hrama Vaskrsenja Hristovog u Valjevu.

Dramski umetnik Nenad Jezdić odigraće monodramu „Knjiga o Milutinu“ na velikoj sceni Centra za kulturu sa početkom u 18 časova.

“Navršilo se trideset godina otkako je na ušću reke Gradac u Kolubaru otpočela gradnja Hrama Vaskrsenja Hristovog, mesta na kom se u ljubavi Božjoj, poput bistrih reka, sjedinjuju duše Valjevaca i svih namernika u naš kraj. Kraj, za koji je Prepodobni Otac Justin Ćelijski proročki zapisao da će biti centar srpske duhovnosti.

Trudoljubljem Grada Valjeva, preduzeća, organizacija i pojedinaca, ovo kapitalno zdanje je sagrađeno i privedeno bogoslužbenoj upotrebi. Najlepši, a ujedno i najzahtevniji deo posla jeste njegovo oslikavanje. Do sada je, zahvaljujući prilozima dobrotvora, oslikano 280 od ukupno 6500 kvadratnih metara površine koju bi trebalo oslikati.

Da, gradeći hram – gradimo i sebe, odavno je poznata i u zadužbinarskim Delima naših svetih predaka nebrojeno puta ostvarena maksima. Da ih se pokažemo dostojnim naslednicima, a onima koji dolaze ostavimo svetao primer, sveta je dužnost da i sami tvorimo dela u slavu Božju”, navodi se u pozivu Eparhije valjevske .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.