Častan poraz Valisa

U utakmici šestog kola vaterpolo Super lige Srbije za plasman od prvog do šestog mesta, Valis je na bazenu u Petnici poražen od kragujevačkog Radničkog sa 12:9, po četvrtinama 4:1, 2:1, 3:2, 3:5.

„Vidre“ su pružile dostojan otpor lideru na tabeli, iako je početak utakmice nagoveštavao da će Valis doživeti težak poraz. Gosti su u prvoj četvrtini stekli kapital od tri gola prednosti, a kada je prestrugom odlukom sudija zbog prigovora crvenim kartonom kažnjen najbolji strelac Valisa Nikola Bursać, delovalo je da će Valjevci doživeti brodolom.

Takve slutnje potvrdile su se i u bazenu tokom druge i u prvoj polovini treće četvrtine, pošto Valis nije uspevao više od jednom u kvartalu da zatrese mrežu protivnika, dok je Radnički uvećavao prednost sve do 9:2.

Tada Valjevci konačno uspevaju da povežu igru u napadu, Srđan Baucalo postiže dva uzastopna pogotka za 9:4 pred početak poslednjeg perioda.

To kao da je ulilo dozu samopouzdanja ostalim igračima, pa Valis nastavlja svoju seriju uspevši da priđe na samo dva gola zaostatka 9:7.

Ipak, za senzaciju nije više bilo snage, pa Kragujevčani stižu do trijumfa od 12:9.

Ne može se zaobići podatak da su sudije u više navrata donosile sporne odluke na štetu Valisa, ali Miloš Saković može i mora biti zadovoljan izdanjem svojih izabranika, jer će Valjevci, ako budu ovako igrali i sa ostalim ekipama srpske i svetske elite iz naše Super lige, predstavljati tvrd orah za sve.

Baucalo je bio najefikasniji sa tri data gola, Obradović i Bogdan Gavrilović su postigli po dva, dok su Šofranac i Matija Gavrilović dali po jedan gol.

Narednog vikenda, 11. februara, u Petnicu stiže Crvena zvezda, pa će to biti prilika za još jednu vrhunsku vaterpolo predstavu za naše sugrađane.

VK Valis

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.