Danas sednica Skupštine grada

U 10h ovog prepodneva počeće još jedno skupštinsko zasedanje , a na dnevnom redu je kreditno zaduživanje i prvi rebalans budžeta grada.

Ministarstva finansija Republike Srbije, odobrilo je  zaduživanje grada Valjeva na iznos od 155.000.000,00 dinara, za finansiranje infrastrukturnog opremanja privredne zone. Rebalansom budžeta  planirna sredstva budžeta grada su povećana za 326.630.000,00 dinara.

Gradski odbornici danas će pored prvog rebalansa i kreditnog zaduživanja razmatrati i dopune programa i subvencije javnih preduzeća ,predlog programa korišćenja sredstava za preduzimanje preventivnih mera za smanjenje rizika od elementarnih nepogoda u 2023. Godini , 18. pretres predloga odluke o pokretanju inicijative za proširenje područja slobodne zone „Šabac“ na područje grada Valjeva.

5 comments on “Danas sednica Skupštine grada

  1. Istina

    Da li neko vispren sedi u toj Skupštini da predloži nekada neku priču o tome kako treba nabaviti kamione, opremu, zaposliti još radnika i početi jednom čistiti ovaj grad kako treba. Pa da li neko vidi da su nam kontejneri prepuni svaki dan, da su nam ulice i trotoari prljavi kao da hodamo po njivama, da su nam parkovi i šetališta takva kao da po njima niko ne šeta. Na pećini je neko kasapio stabla, ostavio prljave staze, granje, na stazi iznad prodate kasarne, još od Tita niko nije raskresao grane niti popravio stazu na oronulim mestima. Klupe su vam sa po jednom daskom za sedenje, kada dođe proleće kosite kao tuđe, cveće niko ne zaliva… Sve ovo o čemu pričam je ogledalo svakog grada i zato ga treba uredno čistiti…
    A poseban osvrt je na saobraćajnu gužvu gde niko nema da zabrani izgradnju višespratnica u centru grada, da napravi drugačiju organizaciju saobraćaja, da izgradi javne garaže… Pa da li neko vidi da više trotoarima ne može da se prolazi, a slika nepropisno parkiranih automobila se širi i ka periferijama. Policije kao da nema. Čeka se da se građani krve između sebe, umesto da se sistemski sve rešava i da svak radi svoj posao za koji je plaćen. Gead kao da nema ni policiju ni inspekciju…?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.