U Mionici održana Svetosavska akademija, nagrađeni najbolji učenici

U čast Svetom Savi, u Kulturnom centru Mionice upriličena je svečana akademija i nagrađeni najbolji učenici. Nakon Himne Svetom Savi u izvođenju gradskog hora „Abrašević“ iz Valjeva, prisutnima se obratio predsednik opštine Mionica Boban Janković.

-Večeras smo se okupili kako bismo odali veliku počast i zahvalnost našem prvom srpskom arhiepiskopu i prosvetitelju, Svetom Savi. Sledeći put Svetog Save da je obrazovanje suštinska snaga naroda, mi smo u prethodnom periodu uložili skoro 400 miliona dinara u rekonstrukciju škola. Potpuno smo rekonstruisali osnovnu i srednju školu u Mionici, Rajkoviću, Dučiću. Modernizovali kuhinju u vrtiću. Prvaci imaju besplatne udžbenike, a sva mionička deca preko Centra za obrazovanje i razvoj imaju besplatne časove glume, jezika, programiranja, gimnastike i  još mnogo toga. Zagazili smo u period novih i istorijskih investicija za našu varoš. Razvoj Mionice je nezaustavljiv proces. Samo u ovom momentu realizujemo šest velikih projekata. Gradimo Kuću Kolubarske bitke, renoviramo park, pokrenuli smo brojne infrastrukturne projekte. Čeka nas još mnogo toga da uradimo, ali prati nas čelična želja i volja da našu opštinu učinimo najboljim mestom za život.Širom naše Srbije, večeras i sutra će odjeknuti Himna Svetom Savi koja će nas podsetiti na jedinstvo srpskoga roda – rekao je Janković.

Nagrade su uručene učenicima koji su ostvarili zapažene rezultate na republičkom takmičenju u 2022. godini iz srpskog jezika i književnosti, biologije, smotre recitatora. Ivana Vukčević i Anđela Jeremić iz Mionice, učenice prve godine Valjevske gimnazije koje su se plasirale na republičko takmičenje iz srpskog jezika i književnosti. Lara Tomić iz Mionice, učenica prve godine Valjevske gimnazije i Magdalena Nikolić iz Mionice, učenica prve godine Vazduhoplovne akademije u Beogradu ostvarile su zapažene rezultate na republičkom takmičenju iz biologije, a Maša Mitrović, učenica petog razreda OŠ „Milan Rakić“ u Mionici, dobila je Svetosavsku nagradu za republičku smotru recitatora „Pesniče naroda mog“ u 2022.

Nagrade je uručio predsednik opštine Mionica Boban Janković, koji je čestitao svim učenicima na postignutom uspehu.

-Vi ste budućnost Mionice i Srbije. Večeras slavimo vaše uspehe. Mionica je ponosna na svoje đake-dodao je Janković.

U kulturnom programu posvećenom prvom srpskom arhiepiskopu Svetom Savi učestovali su glumac Ljubomir Popović, Branko Antonić. Program je obeležio i nastup soliste i instrumentaliste Marka Tomića i Luke Jezdića.

 

 

 

3 comments on “U Mionici održana Svetosavska akademija, nagrađeni najbolji učenici

  1. Dragan

    bravo za bobana presednika. gde god se pojavio nije otisao praznih ruku vec je uvek nekom nesto poklonio

    Reply
  2. Mioničanin

    Loši djacu svetom vladali. Nek pokaže Boban svoje ocene u školi i na famoznog Singiduduk školi.

    Reply
    1. Dragan

      pa sta ce mu ocene. treba se snaci i bez skole. sta mu fali? cenjen je u stranci. uspeo je mnogo vise nego dobri djaci koji su mu sad podredjeni i slusaju njegova naredjenja

      Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.