Preventivni pregledi i razgovori o imunizaciji protiv Kovid-19

Dom zdravlja Valjevo je partnerska ustanova u projektu Svetske zdravstvene organizacije posvećene senzibilizaciji stanovništva za vakcinaciju protiv Kovid-19. Cilj je veći obuhvat vakcinacijom, prvenstveno osetljivih grupa, poput starijih od 60 godina i ljudi sa hroničnim bolestima.

U okviru projekta Dom zdravlja Valjevo će naredne nedelje organizovati dve akcije. U klubu Udruženja penzionera grada Valjeva u ponedeljak 30. januara do 8 do 10 časova Služba polivalentne patronaže će organizovati merenje pritiska i nivoa šećera u krvi, uz razgovor o stavovima i dilemama naših starijih sugrađana o imunizaciji protiv Kovid-19. Na ovu akciju mogu doći i drugi zaintersovani građani, van populacije penzionera.

Ulična akcija u ambulanti Peti puk biće organizovana u četvrtak 2. februara, takođe od 8 do 10 časova, u prisustvu predstavnika Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji. Patronažna služba će meriti pritisak i nivoa šećera u krvi, podeliti zdravstveno-vaspitni materijal i zajedno sa lekarima SZO razgovorati sa pacijentima.

Nakon toga će predstavnici Svetske zdravstvene organizacije posetiti Dom zdravlja, sa posebnim akcentom na Preventivni centar u kojem se sprovodi vakcinacija građanstva.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.