HK Krušik formirao komisiju

Nakon jučerašnje eksplozije u HK Krušik ova kompanija  je  saopštila  da je u pogonu kapislane formirana komisija za „utvrđivanje uzroka vanrednog događaja i posledice“.

 

U saopštenju za javnost je navedeno da je juče u 12.05 časova u pogonu kapislane došlo je aktiviranja kapisle prilikom pertlovanja, pri čemu je došlo do tehnološke eksplozije.

„Tom prilikom, zaposlena Z.U. rođena 1981. godine, zadobila je povrede prstiju i lica, od čega je jedan prst (domali na desnoj ruci) polomljen a ostalo su blaže posekotine. Zaposlena je odmah upućena u Urgentni centar valjevske bolnice, gde je zbrinuta, nakon čega je puštena na kućno lečenje“, navedeno je u saopštenju za javnost.

Jučerašnja eksplozija na žalost  nije jedini nemio dogadjaj u poslednjih godinu dana u ovoj fabrici.

19 comments on “HK Krušik formirao komisiju

  1. Branko

    Koja bre komisija jel ona sto uvek okrivi radnika da je kriv radnik po nalogu Jovanke Andric zadnja dva slucaja takva su bila vrv ce biti i ovaj slucaj da je opet radnik kriv .
    SRAMOTA KOJE NA CELU KRUSIKA!!! SNS MORA PASTI ZBOG OVAKVIH!!!

    Reply
  2. Hogar Strašni

    “Krušik“ mora formirati Komisiju koja da utvrdi ODGOVORNOST onih
    koji su naprimali NEOBRAZOVANU , stranački podobnu radnu snagu ,
    najviše iz Uba, i poverili im da rukuju sa eksplozivnim sredstvima!!!
    Svaka čast svakome, ali frizeri i konobari ne mogu praviti rakete i minobacačke
    mine, i da budu sigurna glasačka mašina stranke koja ih je tu zaposlila!
    Ipak, takvi bi morali potražiti zaposlenje u branši za koju su školovani.
    Nikakva sramota nije gajiti ovce i proizvoditi paradaiz i papriku u plastenicima, a
    proizvodnju UBOJNIH SREDSTAVA prepuštiti za to školovanim radnicima!!!

    Reply
      1. Sladjana

        Rade cast izuzetcima. Krusik vise nema inzenjera. Primat su preuzeli Strukovni, oni koji prelistaju i zablistaju. Oni koji nesto znaju masovno napustaju Krusik. Cak je na jedom sastanku bilo i fizickog obracuna izmedju Inzenjerke i njenog sefa?

        Reply
    1. Dragica

      Tako je. 20 god radiš u frizerskom salonu i zaposliš se u Krušik, posle izvesnog vremena doneseš diplomu mašinskog tehničara. Dno- dna.

      Reply
      1. Sladjana

        Svi oni Dragice idu u novootvoreni Krusikov edukativni centar i tamo za par sati nacce, ono sto se u tehnickoj uci 3-4 godine!

        Reply
  3. Miko

    Mučeni radnici rade za 45000 dinara u neljudskim uslovima bez otežanih uslova za rad. Direktorka Krušika treba da objasni koliko ima radnika koji primaju platu u Krušiku a nikad nisu kročili u pogone fabrike ( trener Krušika, pojedini igrači, SNS funkcionerčići…) i to sa položajnom grupon a žene koje rade muške poslove nemaju gde da se presvuku, nema mokrih čvorova, nena zaštitne opreme, nema grejanja. Neka objasni koliko je kvalitetnih ljudi otišlo iz Krušika zbog smanjenja primanja i koliko će ih otići, neka objasni čaršijske priče da će svi oni koji su na bolovanju preći u Gorenje jer nemaju radne snage, neka objasni kako su oštetili fabriku jer su svojim nesavesnin radom i NEZNANJEM podelili otkaze zsposlenim koji su ih tužili pa dobili na sudu i sad plaćaju istima plate za vreme koje nisu radili. Šta je sa sindikalcima koji su zimovali na Jahorini tobože boreći se za prava radnika. Nema ovde u ovoj Srbiji TRENUTNO ništa dobro čim radnici nemaju normalne uslove za rad, a u Krušiku tih uslova odavno nema a i ono što radnika sleduje po zakonu i to mu se oduzme. Ima toga još i svi to znaju ali niko ne haje.

    Reply
    1. Sladjana

      Bravo, Miko za komentar. Ima tu jos monogo toga da se nabraja! Doduse rukovodstvo se bavi time kako i ovo radnika da otera . Sta njih briga za grejanje, nemanje klozeta, HTZ opreme, i mnogih drugih uslova za rad. Tesko je nabrojati sta sve fali? Naravno Zastita na radu cuti!

      Reply
      1. Radnik sirotinjac

        Lakše je nabrojati šta sve immo,nemamo ništa,uslovi su nula dok se rukovodstvo vozika, greje i ima ogromne plate

        Reply
        1. Јоца

          Preko kog konkursa si primljen u Krušik ? I osamdesetih je bila bitna partijska knjižica.

          Reply
      2. Ivan

        zaštita na radu dolazi popodne da izigrava saobraćajnu policiju sa sve onim čudom za alkotestiranje…..
        a o opremi i zaštiti radnika nema ni pojma….

        Reply
    1. Sladjana

      Nisu oni jadnici cim cute i trpe, rade bez grejanja, voda pitanje je kakvog je kvaliteta, nema VC-a. osnovnih higijenskih uslova ,Tortura i kaznjavanje i licne osvete direktorke, ko u kon logoru. UBICE NAS ,,PAMTNIJI POPUSTA“ i „CUTI MOZE BITI GORE“ Uvek kada pomisli da na celo fabrike ne mogu doci gori, Ono docdju jos gori!

      Reply
  4. Vasa

    Šteta za radnice koje su povređene nadam se brzom oporavku. Gospoda su nabili sebi grupe a samim tim i plate oduvek je bilo u Krušik u da što veća grupa sve veći nerad Kontejneri sa smećem prepuni, mokri čvorovi nepostoje piša se po šumi iza greda stubova gospođa direktorka neka obiđe VC na b23, na plastici stolari prestaju . Upravna zgrada prepuna kao septička jama svakog trena može da se prelije. Najveći problem vam je navodni višak radnika a ne stanje u firmi. Otpustite višak dajte koji ostaju da mogu da žive od svog rada70% zaposlenih radi posle posla da prehrane porodice Povećali ste cenu rada na 210 dinara BRUTO . Zapitajte se ko će vam raditi ili će te dovesti neke nove radnike neke lepše bolje pogodnije poniznije

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.