Dve godine ništa od Učeničkog doma

Skoro dve godine od informacije da će u nekadašnjem hotelu Narcis biti smešten Dom učenika , nema vidljivog pomaka realizacije ove namene. Nekadašnji hotel je trajno zatvoren I sada je uglavnom samo sećanje na nekadašnje godine I dane.

Izgradnja hotela Beli narcis (današnji hotel Narcis) započeta je 1963. godine, a hotel je završen i otvoren 1965. godine I poslovao je u sistemu DUTP “Sloga”. “Sloga ” je u toku 2006. godine privatizovana, postala je otvoreno akcionarsko društvo. Iznos na koji je ovo nekada društveno preduzeće procenjeno I prodato bio je 470 miliona dinara ili u to vreme 5,8 miliona evra.  Imajući u vidu da su većinski vlasnici braća Vidoje i Vlajko Vujić, od 2006. godine, SLOGA je postala deo tima Kompanije Vujić Valjevo, a samim tim u njihovom vlasništvu našao se I  hotel Narcis . Hotel raspolaže sa 130 ležajeva, a  nakon preuzimanja je I renoviran.  Ipak dugovi I neizmirenje obaveza, iako je potvrdjen UPPR za ovo preduzeće, uzeli su svoj danak.

U junu 2020. godine, tadašnji  ministar prosvete Mladen Šarčević, formirao je Komisiju koja je imala za cilj preuzimanje imovine (nepokretnosti) , a na osnovu prethodno potpisanog Ugovora izmedju Direkcije za imovinu, Nove Agrobanke u stečaju I HTD Sloga . Preuzimanje nepokretnosti izvršeno je na osnovu Ugovora o izmirenju medjusobnih obaveza izmedju pomenutih strana, odnosno na osnovu namirivanja neizmirenog duga prema državi od strane  vlasnika.  U ovoj komisiji koja je brojala 7 članova nalazili su se predstavnici Direkcije za imovinu , dva predstavnika ministarstva, dok su HTD Sloga zastupali Saša Brajović I Vladislav Vujić. Medju članovima komisije bio je I direktor Poljoprivredne škole sa Domom učenika u Valjevu Milan Gajić.

Odlukom tadašnjeg ministra prosvete Mladena Šarčevića hotelu Narcis opredeljena je namena Učeničkog doma, a ceo posao poveren je upravo Poljoprivrednoj školi u Valjevu.

S obzirom da se Poljoprivredna škola kao I sve ostale škole u Valjevu , nalazi na spisku ulaganja od strane grada, jasno je da škola sama ne može izvesti bilo kakvo veliko ulaganje . Površina hotela I činjenica da se govori o 130 ležajeva izvesno je ogroman kapacitet pa je pitanje I da li je postoje tolike potrebe za učenike? Javnosti nije obelodanjeno ni da li su radjene analize o realnim potrebama I ukoliko jesu šta su analize pokazale.

Za sada hotel je I dalje tu, a  o stanju u unutrašnjosti takodje nema informacija. Valjevo I dalje nema Učenički dom I pitanje je kada će ova ideja kao I namena biti realizovane?

 

6 comments on “Dve godine ništa od Učeničkog doma

 1. Dragan

  ma kakvi ucenicki domovi. srednja skola nije obavezna i ko hoce da uci nek plati stan a ne da drzava placa da se oni baskare po domovima

  Reply
 2. Valjevac

  Sto ne napisete za koliko je para Narcis preuzet od Vujica, 3 hotela nova takva da se naprave.

  Reply
 3. Mod

  Ma nemoguce da su rekli i nista od toga. Gde ce onda naprednjaci da smeste svoj izborni stab i da prave orgije za vreme izbora? Mali je ovo grad, mentalitet kasabe, sve se zna.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.