Četiri republičke nagrade za Gimnaziju

Proglašeni su dobitnici republičkih nagrada Društva za srpski jezik i književnost za rad literarne sekcije, lingvističke sekcije, za najbolji školski časopis i najbolji pismeni zadatak u školskoj 2021/22. godini.

Učenici i profesori srpskog jezika i književnosti Valjevske gimnazije osvojili su četiri nagrade.

“ Posebno smo ponosni na činjenicu da su nagrade osvojene u različitim kategorijama i ističemo doprinos svih profesora srpskog jezika i književnosti, kao i angažovanje učenika svih smerova u školi”, navodi se u saopštenju škole.

– Prva nagrada dodeljenjena je literarnoj sekciji. Rukovodioci su učenica Anja Krunić III-5 i profesorke mr Milena Milisavljević i Anđelka Jeremić

– Prvom nagradom nagrađen je i časopis lingvističke sekcije, Naša reč koji uređuju Đurđa Krstić, učenica IT odeljenja IV-4 i profesorka Milena Petrović. Tehnički urednik časopisa je Stefan Andrić II-4;

– Drugom nagradom nagrađena je lingvistička sekcija i rukovodilac sekcije profesorka Milena Petrović;

– Trećom nagradom nagrađen je školski časopis Gimnazijalac koji uređuju Milica Rakić, nekadašnja učenica filološkog odeljenja i profesorka Danijela Golubović. Tehnički urednici časopisa su učenica Đurđa Simić III-3 i profesorka Sanja Gnjato, a pored učenika članova novinarske sekcije član redakcije je i profesorka Kruna Glušac.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.