Četiri nove titule državnih prvaka biciklistima Sputnjika na početku nove sezone

Niska uspeha se nastavlja. Valjevski biciklistički klub Sputnjik najbolji je klub u Srbiji po broju osvojenih medalja na državnom prvenstvu u ciklo krosu 2023 koji je u nedelju održan u Šidu. Na izuzetno teškoj, blatnjavoj i klizavoj stazi mladi valjevski biciklisti pokazali su sav svoj talenat i ostvarili najbolji plasman u istoriji Valjevskog biciklizma u ovoj disciplini.

Velikom borbenošću, spretnošću  i nadasve briljantnom taktikom titule državnih prvaka osvojili su: kadet Davidov Igor, mlađa kadetkinja Starčević Mila, mlađi poletarac Starčević Jovan i najmlađi- početnik Damnjanović Petar. Vicešampionskim titulama okitili su se sjajni  junior Davidov Stefan, starija poletarka Kulinčević Natalija, stariji poletarac Starčević Sava, mlađa poletarka Nedeljković Đurđa, i dvoje početnika Starčević Toma i Jelić Jovana. Bronzana odličja pripala su kadetkinji Kulinčević Nikoliji i starijem poletarcu Angelovskom Lazaru.

Biciklistički klub Sputnjik je za ovo takmičenje prijavio 27 članova a osvojeno je još veliki broj četvrtih, petih i drugih mesta u ovoj takmičarskoj disciplini koja predstavlja zimsko državno prvenstvo i koja se vozi uvek u januaru po teškim i zahtevnim stazama, skoro uvek po hladnom vremenu i na specijalnim biciklima.

Po rečima trenera Zorana Jelića klub se ustalio u osvajanju državnih medalja a posebno je važno što su medalje osvojila isključivo valjevska deca i to apsolutno u svim kategorijama osim seniorske gde još mladi takmičari nisu stasali sa uzrastom, ali već za dve godine biće i takva prilika da ovaj najbolji biciklistički klub prvi put ima nastup u seniorskoj konkurenciji što se nije desilo od 1990. godine kada je upravo Jelić bio poslednji Valjevac koji se kao reprezentativac velike tadašnje  Jugoslavije takmičio u najelitnijem seniorskom rangu.

Tridesetak mladih biciklista Sputnjika u naredna dva meseca očekuju pripreme za novu sezonu koja počinje vrlo rano već sredinom marta i u koju BK Sputnjik ulazi sa četiri potencijalna reprezentativca i svim uzrasnim ekipama osim seniorske.

Za dobre rezultate velike zasluge pored članova kluba i roditelja pripadaju i rukovodećim ljudima grada Valjeva koji u poslednje vreme izuzetno pomažu klub ali i nekolicini uspešnih privrednika koji nesebično ulažu u ovaj izuzetno težak a lep i zanimljiv sport

FOTO: bksputnjikvaljevo@mail.ru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.