Stipendije za romske učenike I studente

Grad Valjevo dodelio je  rešenja o stipendijama za učenike i studente romske nacionalnosti. Stipendije je dobilo ukupno 70 – oro učenika i studenata.

U okviru  Lokalnog akcionog plana za inkluziju Roma ove godine 70 učenika I studenata dobilo je stipendije. Nikola Savić, koordinator aktivnosti, pozdravio je prisutne učenike, studente i njihove roditelje i čestitao im na uspehu i zasluženoj stipendiji koju dobijaju od grada Valjeva.

„Izdvojeno je 3,4 miliona dinara za učeničke i studentske stipendije, 550 hiljada je izdvojeno za obroke dece, odnosno za užinu učenika koji pohađaju pripremni i predškolski program, dok je 250 hiljada izdvojeno za novogodišnje paketiće. To je jedina aktivnost koja još uvek nije ralizovana, ali je u pripremi i 250 – oro dece će dobiti paketiće u narednom periodu. Takođe, 500 hiljada dinara izdvojeno je za školski pribor, koji je u saradnji sa pedagoškim asistentima podeljen po školama. Ono što je veoma važno napomenuti, jeste da su stipendije ove godine uvećane i da će stipendije ove godine biti isplaćivane za svih 12 meseci, a ne za deset, kako je to bilo do sada. Nadam se da ste zadovoljni i da ćete biti još uspešniji. Mi smo svi ponosni na vas, hvala vam i nadam se da ćemo sarađivati i u vremenu koje predstoji“, naglasio je Nikola Savić.

Student Univerziteta tehničkih nauka u Novom Sadu Danijel Marinković, izrazio je zahvalnost gradu Valjevu na dobijenoj stipendiji, koja prema njegovim rečima znači najviše njegovoj porodici, koja izdvaja značajna sredstva za njegovo školovanje.

Finansiranje Lokalnog akcionog plana za inkluziju Roma je predviđeno budžetom grada Valjeva kroz socijalnu i dečiju zaštitu. Za inkluziju Roma izvojeno je više od 4,7 miliona dinara.

1 comment on “Stipendije za romske učenike I studente

  1. Dragan

    bravo za vlast koja pomaze romima za razliku od bivse vlasti kad je covek iz opstine nekaznjeno tukao decaka s harmonikom.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.