„Najmladji za najmladje“

Osnovna škola „Prota Mateja Nenadović“  iz Brankovine organizovala je tradicionalno humanitarnu akciju pod nazivom „Najmladji za najmladje“.

Humanost i plemenitost su najlepše i najvrednije čovekove karakteristike. Potreba da od srca damo koliko i šta možemo dobro je poznata našim učenicima. Pomažući drugima i učestvujući u raznim humanitarnim akcijama, naši učenici i njihovi učitelji i nastavnici, utkali su u sebe istinske životne vrednosti. Združujući ljubav i empatiju prema drugome, talente i znanja i oni sami rastu, dobijaju krila i tako streme ka zvezdanoj blistavosti, jer pomažući drugima i sami postajemo bolji. Da znaju šta znači biti human i koliko nečije malo drugome može biti mnogo, pokazali su puno puta do sada, navodi se u saopštenju škole iz Brakovine.

Humanitarnom akcijom „Najmlađi za najmlađe“ koju škola organizuje od 2013. godine, prikupljaju se sredstva kojim se pomaže rad Centra za vantelesnu oplodnju u Valjevu. Vredni učenici su i ove godine, sa svojim učiteljima Tatjanom Bojanić, Gordanom Adžić, Ljiljanom Pajić, Katarinom Janković, Katarinom Sinđić, Snežanom Birčanin, Jovankom Stanković, Milicom Dostanić i Goranom Stojanovićem napravili  novogodišnje ukrase, čestitke, ramove… sve što može ukrasiti domove u vreme praznika, a sugrađani su ih kupovali po cenama koje su sami odredili, na taj način dali svoj doprinos i pokazali spremnost da pomognu u ostvarivanju plemenitog cilja – „Da se novi život rađa“.

Svoje rukotvorine prodavali su na platou ispred Gradske uprave Grada Valjeva, a sva novčana sredstva koja su prikupljena pokloniće Centru za vantelesnu oplodnju. Tom prilikom je, kao i prethodnih godina, ostvarena  uspešna saradnja sa Gradskom upravom, posebno sa gradonačelnikom Lazarom Gojkovićem i zamenikom gradonačelnika Nemanjom Petrovićem. Zahvalnost dugujemo i  nekadašnjim članicama našeg kolektiva Milici Ostojić, načelnici za inspekcijske poslove Gradske uprave i Bojani Lalović-Milanović, bibliotekarki u OŠ „Nada Purić“ na pomoći i podršci u organizaciji i realizaciji naše humanitarne akcije, kaže se u saopštenju povodom održane  akcije.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.