Bez dočeka na Gradskom trgu- Cene u restoranima do 60 evra

Organizovanog dočeka Nove godine na Gradskom trgu neće biti. Umesto dočeka Nove godine, grad će organizovati doček Srpske nove godine.

Ni ove godine na Gradskom trgu neće biti organizovanog dočeka, a umesto toga ustanove kulture ispuniće decembar mesec svojim programima.

Oni koji bi pak da na doček ipak negde odu  u Valjevu moraće da izdvoje prilično novca za najludju noć s obzirom da su restorani koji organizuju doček podigli svoje cene u odnosu na ranije godine. Tako se cene kreću u rasponu od 20 evra u restoranu Kraljević Marko koji uključuje večeru i jedno piće, preko 35 evra u restoranu Živojinović sa večerom i neograničenim pićem pa do 60 evra koliko košta doček Nove godine u restoranu Stari grad.

Cifre nisu male, naročito ako im se doda eventualno nova garderoba , frizura, za dame, šminkanje i sl. Iako se uglavnom pre Nove godine može čuti da su cene uvek visoke, valjevski restorani  potvrdjeno, uvek budu i popunjeni.

Za šta god da se Valjevci odluče sasvim sigurno neće na doček u hotel Narcis koji ne radi više i pripada Poljoprivrednoj školi ili Grand koji je nekada bio simbol organizovanih dočeka Nove godine, a koji godinama unazad dočeke ne organizuje niti je blizu nekadašnjeg sjaja. Hotel Grand sada ima samo tri zvezdice.

Sada već davnih godina, upravo je hotel Grand kao ekskluzivno mesto imao i najviše cene , ali u medjuvremenu brojni restorani izborili su se za prepoznatjivo ime zahvaljujući kvalitetu svoje ponude. U fiokama  i albumima starijih Valjevaca izvesno još postoje fotografije koje podsećaju na prošla vremena, nasmejane novogodišnje praznike koji još žive samo u sećanju tih ljudi.

Grad Valjevo nekada je imao organizovane proslave na Gradskom trgu i koncerte. Samoj realizaciji uvek je prethodila polemika koliko to košta, da li nam je potrebno u vreme krize (a uvek je bila neka kriza), kao i da li je izvodjač odgovarajući? Da je teško svima ugoditi svedoče komentari iz ranijih godina u kojima jedni žele doček, drugi pak isti osudjuju.

Popularni pevači za Novu godinu imaju svoje posebne cene pa će , kako već piše nacionalna štampa, za neke nastupe biti izdvojeno oko 50 000 evra. Grad Valjevo izvesno za takve nastupe teško da može da izdvoji sredstva. Ko će biti gost u Valljevu za Srpsku novu godinu biće odlučeno narednih dana , a u skladu sa opredeljenim sredstvima.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.