Predložene kazne za školarce

Na sastanku Radne grupe za prevenciju nasilja sa ministrom prosvete Brankom Ružićem iznet niz predloga za, kako se navodi, prevenciju nasilja. Koliko se može videti iz saopštenja na sajtu ministarstva I Vlade Srbije predlozi su se odnosili samo na kažnjavanje učenika, a ne I nastavnog osoblja u slučaju nasilja.

Ministar prosvete u Vladi Republike Srbije Branko Ružić ukazao je na sastanku Radne grupe za prevenciju nasilja na važnost opredeljenja svih relevantnih faktora u zemlji da se unaprede procedure i njihova primena u cilju zaštite učenika i zaposlenih u obrazovanju.

Ružić je rekao da je na sastanku razmatrano više predloga i da su preventivne i korektivne aktivnosti istaknute kao značajne, podsetivši na to da je 19. decembar krajnji rok da se usaglase sve predložene mere.

Ružić je rekao da se najveći broj predloga izmena, predložen od članova Radne grupe, odnosi na povećanje broja stručnih saradnika u školama i utvrđivanje odgovornosti roditelja i uvećanje novčane kazne, kao i na to da brojčana ocena iz vladanja ulazi u prosek i da negativna ocena iz vladanja utiče na ponavljanje razreda (ulazi u tri nedovoljne ocene).

Postoje i značajni predlozi za skraćivanje roka za vaspitno-disciplinski postupak za učenike, kao i suspenzija učenika srednje škole dok traje vaspitno disciplinski postupak, pitanje pojačanog vaspitnog rada, obaveznost stručnog usavršavanja zaposlenih u školama iz oblasti prevencije i sprečavanje nasilja, navodi se u saopštenju.

 

2 comments on “Predložene kazne za školarce

  1. Kasper

    Budale debili sve prepisujete is EU jebali vas oni zato ste nam unistili i porodicu i decu i sve i drzavu i crkvu olosi

    Reply
  2. Анонимни

    Од генерација које су сада средовечне, ретко када ћете чути да говоре лоше о својим учитељицама/учитељима и наставницама/наставницима, којима је тада било дозвољено да примењују разне васпитне мере у свом раду.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.