Andjeli čuvari: Novogodišnja bajka I paketići za 789 dece

Udruženje Andjeli čuvari I Kreativna radionica Pinokio ovu godinu trdicionalno završavaju Novogodišnjom bankom koja će se u Centru za kulturu Valjevo održati 29.12.2022. godine u 18 časova.

“Uz zahvalnost svim dobrim ljudima, za njihove donacije, radost novogodišnjih praznika osetiće 789 dece koja će dobiti novogodišnje paketiće, a njihovom dobrom raspoloženju doprineće i prigodan program koji su sa svojim vaspitačima pripremili  mali Pinokijevci. Pored pozorišne predstave,,Petar Pan“, nastupa KUD „Đerdan“ i Deda Mraza, goste će pozdraviti i predstavnici grada Valjeva i SPC. Za mnoge mališane iz socijalno ranjivih kategorija kao i deci sa teškoćama u razvoju biće to prilika da shvate da nisu sami i da neko misli na njih. A bajke svakako  ne bi bilo da nije  dobrih humanih ljudi sa velikim srcem koji su I ove godine omogućili da reaizujemo našu Novogodišnju bajku”, rekla je Vena Andrić predsednica Udruženja Andjeli čuvari.

Novogodišnja bajka samo je kruna svih aktivnosti koje su Udruženje I Kreativna radionica realizovali u ovoj godini. Gooreći o tim aktivnostima Andrićva je istakla :” Prvo moram da istaknem mnoštvo nagrada naših Pinokijevaca na konkursima kao što su konkurs Narodnog Muzeja,,,Svetska nacionalna nedelja dojenja“, „Nedelja zdravlja usta i zuba“, Deseti međunarodni konkurs za decu,,Čuva nas i vodi ruka, Karadžića Vuka“. Obeležili smo sve značajne datume od proslave ,,Svetog Save“, „Osmog marta“, „Dan Planete Zemlje“, Uskrsa, Završnih priredbi naših predškolaca. Nastupali smo i na Gradskom trgu na manifestaciji, Predškolci Valjevu“.

Ona ipak posebno naglašava  je tokom cele godine cilj rada bio interes dece njihova kreativnost i edukacija što je postignuto  uz veliki angažman stručnog osoblja koje radi sa decom.

“Udruženje je u 2022 godini relizovalo i 3 stručna projekta . Projekat od javnog interesa na konkursu Udruženja građana 2022 godine pod nazivom “Osnaživanje vaspitača za primenu Novih osnova predškolskog programa Godine uzleta”, projekat od javnog interesa na konkursu LPA Valjevo 2022. godine, pod nazivom “Podrška dobrobiti deteta u vrtiću”, projekat od javnog interesa na konkursu za kulturu Grada Valjeva 2022. godine, pod nazivom “20 godina dečjeg dramskog stvaralaštva u Kreativnoj radionici Pinokio” Nažalost četvrti projekat iz oblasti socijalne zaštite nismo dobilʹ za ishranu dece koja besplatno borave u Kreativnoj radionici Pinokio. Medju brojnim aktivnostima realizovali smo I pisanje udžbenika, priručnika, skripti i druge literature za potrebe studenata”, rekla je Vesna Andrić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.