Prosvetarima 12,5% povišice

Na sastanku ministra prosvete Branka Ružića sa predstavnicima reprezentativnih sindikata dogovoren je rad Radne grupe za prevenciju i sankcionisanje nasilja u školama koja će razmatrati predloge i ideje za usavršavanje sistema podrške prevenciji i rešavanja nasilja u školama i većeg poštovanja reda i rada u njima, a u koju će biti uključeni i predstavnici sindikata.

„U ovom momentu najvažnije je da osiguramo da se sve što je propisano primenjuje, a Radna grupa će, siguran sam, u najkraćem roku proceniti i šta je najbolje preduzeti od novih mera kako bismo pomogli učeniku, odnosno nastavniku nad kojim se vrši nasilje“, rekao je ministar. On je dodao da će se jednaka pažnja posvetiti i unapređenju vaspitnog rada sa učenicima koji izvrše nasilje, jer i njima treba pomoći da se, kako kaže, vrate na dobar put.

Predstavnici sindikata su u razgovoru sa predstavnicima Ministarstva prosvete, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstva finansija izrazili potrebu da se ponovo pokrene dijalog o uvođenju platnih razreda i platnih grupa. Predstavnici Ministarstva finansija su rekli da je budžet u skupštinskoj proceduri i da će biti povišice za prosvetne radnike od 12.5% , a da će o sledećim eventualnim povećanjima biti razgovora.

U toku je prikupljanje informacija po školama za raspisivanje šeste faze konkursa za zapošljavanje za 50% i više norme, čime će se od prve faze do danas ukupno zaposliti oko 17.000 prosvetnih radnika za stalno, navodi se u saopštenju ministarstva.

 

3 comments on “Prosvetarima 12,5% povišice

  1. Ана

    Juče je bila slava, oni skratili časove. Zar drugi ljudi ne rade? Pa zna se kako se radi kod privatnika od jutra do mraka. I samo je bitno da se upiše čas da ne bi morala neka nadoknada. Šta se uradi na času pitanje je za prosvetnu inspekciju i Institut za vrednovanje obrazovanja.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.