VSS za predsednika Osnovnog suda predložio sudiju Nebojšu Popovića

VSS predložio je za novog predsednika Osnovnog suda u Valjevu sudiju Nebojšu Popovića. Branki Marković dosadašnjoj predsednici istekao je mandat.

Visoki savet sudstva na sednici održanoj 17. novembra 2022.godine, po oglasu objavljenom u Službenom glasniku RS, broj 58/22 od 18.5. 2022. godine doneo je odluku o predlogu kandidata za predsednika Osnovnog suda u Valjevu I za to mesto predlaže Nebojšu Popovića , sudiju Osnovnog suda u Valjevu.

Izbor predsednika suda regulisan je odredbama Zakona o sudijama, a za predsednika suda može biti izabran sudija koji se nalazi na stalnoj sudskoj funkciji u sudu istog ili višeg stepena, i koji ima izraženu sposobnost za rukovođenje i organizaciju poslova u sudu, a u skladu sa kriterijumima koje donosi Visoki savet sudstva.

Predsednik suda bira se na četri godine i može biti još jednom izabran za predsednika istog suda, što očito u slučaju Branke Marković nije slučaj jer je Visoki savet sudstva kao predlog dao Nebojšu Popovića.

Tragom informacije o odluci VSS, aktuelne sudije Osnovnog suda kažu da se   „pre svega radi o poštenom, odmerenom, čoveku od struke koji će sve učiniti da valjevski sud bude na mnogo višem nivou“.

Konačnu odluku donosi Narodna skupština , a upravo na predlog Visokog saveta sudstva.

10 comments on “VSS za predsednika Osnovnog suda predložio sudiju Nebojšu Popovića

 1. Valjevac

  može li SNS gungula da predloži boljeg kandidata, očito je ovo njihov najbolji kandidat sve ostalo se zna.

  Reply
 2. Dragan

  bolje branka koja je izgradila dobre odnose sa vlastima i koja je oslobodila bobu kad je trebalo. dok ovaj sudija vazi da je blizak demokratama koje su porazene snage.

  Reply
  1. Мод

   Чим је кандидат и он је прелетео у победничке трупе.

   Reply
 3. Istina

  Gluposti.
  Mi nemamo institucije tužioca i suda već 10 godina.
  Bruka, samo se troše narodne pare, kriminal cveta, a narod jedva preživljava.

  Reply
 4. sin anarhije

  Ima li sfere drustva u koju se doticni dragan ne razume … dragane , sns -ov vraze mali …. pozdravi sinisu ….

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.