Janković i Blagojević: U Mionici u toku realizacija projekata vrednih 1,5 milijardi dinara

Predsednik opštine Mionica Boban Janković i ministar javnih ulaganja u Vladi Republike Srbije Marko Blagojević razgovarali su o projektima koji se u poslednje dve godine realizuju u Mionici. Oni su zaključili da je u toku realizacija izgradnje kanalizacije i prečistača otpadnih voda, Kuće Kolubarske bitke, linijskog parka, uređenja centra varoši, pa do Pulikinog legata i Ključkih vrela, čija je izgradnja počela.

– Samo u ovom momentu, mi realizujemo sedam velikih projekata u našoj opštini, vrednih više od 1,5 milijardi dinara. Najvažniji među njima su svakako novi vodovodni sistem Ključka vrela, koji će poboljšati vodosnabdevanje i kanalizacija u Mionici i Banji Vrujci. Pored toga, nastavljamo rekonstrukciju centralnog parka, radimo tribine, Pulikin legat i nastavljamo radove na Kući Kolubarske bitke. A do kraja novembra planirano je i pošumljavanje u linijskom parku. Ovo su samo veći projekti, a pripremamo još nekoliko. U narednom periodu nastavljamo sa ulaganjima, a svakako da ćemo uz pomoć Vlade Republike Srbije realizovati mnogobrojne projekte koji će daleko poboljšati kvalitet života – rekao je Janković.

Kancelarija za javna ulaganja u prethodnom periodu sufinansirala je 27 projekata u opštini Mionica. Samo za rekonstrukciju škola u Mionici, Rajkoviću, Brežđu, Bukovcu i Dučiću izdvojeno je preko 370 miliona dinara. A sanirana su i klizišta i 10  mostova.

Ministar javnih ulaganja Marko Blagojević i predsednik opštine Mionica prisustvovali su konstitutivnoj sednici Kluba gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem koju organizuje Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED), a Mionica je prošle godine postala opština sa povoljnim poslovnim okruženjem odnonso član BFC Kluba.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.