Asfaltiranje deonica na brzim trakama u toku

Izgradnja brzih traka uveliko traje. Pojedine deonice već se asfaltiraju.

U svom ekspozeu  premijerka Ana Brnabić je medju prioritetnim projektima vezanim za naredni mandat Vlade navela i brze trake koje Valjevo treba da spoje sa autoputem Miloš Veliki. Radovi na ovoj deonici dugoj 18,3 km uveliko traju pa je vidljivo i da su počeli radovi na asfaltiranju .

Deonica Iverak – Nepričava gradi se sa  po dve trake u oba smera, projektovana je za brzinu do 100 kilometara na sat i povezaće Valjevo sa autoputem „Miloš Veliki“ (E-763), kao i delove Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine sa autoputem „Miloš Veliki“ i dalje preko  Koridora 10, sa Bugarskom i Grčkom.

Na trasi će se nalaziti 25 objekata, 2,5 kilometara mostova i jedna petlja, a deo ovog projekta je i potpuno uređenje reke Kolubare i vodotokova, što bi trebalo da spreči  dalja plavljenja ovog dela Srbije.

„Do Valjeva do jeseni sledeće godine stiže brza saobraćajnica. Imaćete de facto autoput. Autoput od Beograda do Valjeva,“rekao je I predsednik Srbije Aleksandar  Vučić na sajmu u Osečini.

Problem koji se pojavio već prilikom trasiranja saobraćajnice jeste eksproprijacija zemljišta o čemu je i bivši ministar saobraćaja i gradjevine Tomislav Momirović govorio naznačivši da će sve deonice koje su predvidjene za otkup biti rešene.  Vlasnici objekata svojevremeno su ušli u pregovore sa Putevima Srbije pojedinačno, smatrajući da je svaki slučaj poseban i specifičan.

10 comments on “Asfaltiranje deonica na brzim trakama u toku

 1. Радојко

  По најавама из претходног периода брза саобраћајница је требала да буде завршена до краја ове године, то се неће догодити без обзира на приоритет.

  Reply
 2. Miloš Marjanović

  nema veze ovo kad je najavljeno da će biti gotove tek krajem sledeće godine. Najava je došla sa najvišeg nivoa vlasti a to nije Vlada.

  Reply
 3. Dragan

  ovaj put je kljucan za rudnike koje ce mo otvoriti od drine pa sve do valjeva i mionice. srbija grabi napred.

  Reply
  1. Autoput

   nadam se i ustanove za dusevne bolesti u koje bi takve kao ti lakse i brze smestili.

   Reply
 4. Sudija

  @Lole
  Upravo. Ovo se u po klasifikaciji zove „put rezevisan za saobraćaj motornih vozila“, nije autoput. O ceni i rokovima gradnje ne bih ni počinjao, a govori se o tom „projektu veka“ kao da smo dobili Metro do Bgd.!?

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.