Za manje od jednog časa pregledano više od 30 meštana u Rajkoviću, amublantu posetili Skano i Janković

Direktor Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Beogradu Fabio Skano i predsednik opštine Mionica Boban Janković obišli su  vakcinalni punkt u ambulanti u Rajkoviću. Pored vakcinacije protiv Kovida 19, organizvani su i besplatni pregledi za stanovnike sedam mioničkih sela. Građani su imali mogućnost da provere šećer, pritisak, EKG, ali i da dobiju savet lekara.
Skano se zahvalio predsedniku opštine Bobanu Jankoviću i Domu zdravlja na organizovanoj akciji.

– Danas razgovaramo sa ljudima koji su došli na preglede i vakcinaciju. Hteo bih da pohvalim i istaknem rad medicinskog osoblja i posvećenost opštine da organizuje ovakve akcije. Zahvalio bi se svim građanima koji su danas došli. Tu smo da pružimo sve informacije o vakcinaciji kako bi doneli pravi izbor, a pravi izbor jeste vakcinacija. Vakcinacijom ćemo sačuvati živote najranjivijih grupa, odnosno najstarijih – rekao je Skano.

Pored akcije besplatnih pregleda, organizovan je i besplatan prevoz za meštane iz Osečenice, Robaja, Rajkovića, Golupca, Mratišića, Krčmara i Bukovca.
– Zahvalio bih se svim građanima koji su se odazvali ovoj akciji. Naša država je obezbedila dovoljan broj vakcina. Danas smo organizovali i besplatan prevoz. Moramo sačuvati jedni druge. Nastojimo da ulažemo u bolju zdravstvenu zaštitu svih građana. U Domu zdravlja u Mionici je u toku adaptacija objekta gde će se nalaziti novi rendgen kabinet, tako da će građani imati još jednu mogućnost u našem Domu zdravlja, bez odlaska u druga mesta. Takođe, ove godine, uz pomoć Ministarstva zdravlja dobili smo i sanitetsko vozilo i vozilo za prevoz pacijenata na dijalizu – rekao je Janković.


Prema podacima Doma zdravlja, za period od sat vremena preglede je obavilo više od 30 građana.
– Apelujem na sve da vakcinišu i da zaštite sebe i druge. U Domu zdravlja imamo dovoljan broj vakcina, tako da se svi mogu obratiti, obaviti pregled i vakcinisati se – dodao je Aleksandar Mišić, direktor Doma zdravlja u Mionici.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.