Ubuduće stipendije i za sportiste

Novom odlukom Gradskog veća stipendijama od strane grada sada  mogu očekivati i učenici i studenti koji su ostvarili zapažene sportske rezultate.

Stipendije za dobre učenike i studente Grada Valjeva dodeljuju se već dugi niz godina , a iznos sredstava se utvrđuje za svaku školsku godinu odlukom o budžetu grada Valjeva za tu godinu. Stipendije se dodeljuju na osnovu konkursa.

Pored postojećih ranijih uslova ko može biti dobintik stipendije sada je uvedena nova kategorija uz uslov da su učenici završili razred sa prosečnom ocenom uspeha najmanje 4,50  ako:

– su članovi prvog tima nacionalne sportske reprezentacije Republike Srbije (sportisti prijavljeni za takmičenje po sportskim pravilima nadležnog sportskog saveza u čijoj nadležnosti je održano takmičenje), u jednom od kolektivnih sportova u odgovarajućem uzrastu ili

– su kao članovi tima u kolektivnom sportu osvojili državno prvenstvo u odgovarajućem uzrastu na takmičenju koje se nalazi u zvaničnom kalendaru državnih takmičenja. “.

3 comments on “Ubuduće stipendije i za sportiste

  1. Dule

    Ovo je jedna zaista lepa vest. U Valjevu ima dosta talentovane dece, i među njima i onih koji su talentovani za sport i tu postižu dobre rezultate. Sportska stipendija bi bila dobar znak podrške i podstreka da nastave da treniraju i da se bave sportom.

    Reply
    1. Име

      Па где сте прочитали да САМО колективни спортови могу конкурисати за стипендије?
      Ипак поново прочитајте цео текст, овог пута са пажњом!

      Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.