U Mionici startovala druga etapa biciklističke trke „Kroz Srbiju“, učestvuje 19 ekipa iz 29 zemalja sa šest kontinenata

U Mionici je startovala druga etapa  62. biciklističke trke „Kroz Srbiju“ u kojoj učestvuju 120 vozača iz 29 zemalja. Ceremonijalni start otvorio je predsednik opštine Mionica Boban Janković, koji je tom prilikom poželeo mnogo sreće svim učesnicima i da iz Mionice ponesu najlepše uspomene iz Mionice. Uz prisustvo gledalaca, učesnicima su se na Trgu pridružili i polaznici vrtića „Neven“ koji su svojim napravljenim zastavicima u boji srpske trobojke obeležili Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave i pozdravili sve takmičare.

– Vidite i sami koliko građana je došlo da bodri takmičare, a ponajviše našu reprezentaciju. Mionica je domaćin po peti put za redom i uvek se isto radujemo ovom lepom događaju, koji je kod nas uvek posećen. Naša opština je stalno prisutna u sportskim dešavanjima, bilo da je to biciklizam, reli ili neki drugi sport. Za kratko vreme, uz podršku države u Mionci smo uspeli da u potpunosti rekonstruisemo sportsku halu. U nekadašnjoj zapuštenoj zgradi, sada modernoj hali, održavaju se i državna takmičenja.  Pored toga, našim građanima su na raspolaganju teretana na otovrenom, rekonstruisani košarkaši teren, a novost je da ćemo ove godine raditi i tribine na fudbalskom terenu. Želimo da Mionica jednog dana iznedri velike sportske šampione, a mi smo već za kratko vreme realizovali mnogo toga, a planiramo da u narednom periodu nastavimo istim tempom. Iskoristio bih priliku da svim građanima čestitam Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Danas su nam se pridružili i najmlađi, ovde u centru Mionice, koji su ovaj dan učinili još lepšim za sve nas.  Videli ste da mi ovde na Trgu u Mionici obeležavamo ovaj dan koji je značajan za našu državu i naš narod – rekao je Janković.

Pobednik prve etape je italijanski as u ekipi Meblo Jogi iz Slovenije, a srpski reprezentativac Đorđe Đurić zauzeo je drugo mesto, ali je tokom deonice duge 147,9 kilometara od Požarevca do Mionice neprestano bio na čelu karavana.

Novost je da ove godine u biciklističkoj trci „Kroz Srbiju“ učestvuje i reprezentacije Republike Srpske nakon 29 godina pauze.

Osim Mionice, gradovi domaćini ove trke su Požarevac, Čačak i Prijepolje.

 

2 comments on “U Mionici startovala druga etapa biciklističke trke „Kroz Srbiju“, učestvuje 19 ekipa iz 29 zemalja sa šest kontinenata

  1. Taki

    Divna manifestacija. Baš mi je drago što iz godine u godinu Mionica opravdava poverenje za ovu organizaciju.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.