Priznanja za valjevsko rvanje

Veliko priznanje Rvačkog Saveza Srbije za  Slobodаna Čitakovića osnivača RK Mladost, za Rvački klub Mladost na čijem je čelu Nenad Lukić predsednik kluba i za Dušana Arsenijevića dugogodišnjeg takmičara i sportskog radnika potpredsednika Rvačkog Saveza Centralne Srbije.

Svetsko Prvenstvo u rvanju u Beogradu u Štark Areni, preko 800 takmičara, direktan televizijski prenos u preko 100 zemalja, preko 3000 gostiju, sportski dogadjaj koji će obeležiti 2022 godinu u Srbiji naročito imajući u vidu da su rvači srpske reprezentacije u rvanju grčko rimskim stilom ostvarili istorijski uspeh osvajanjem 4 zlatne medalje.

Ipak, i pored fantastične organizacije i rezultata predsednik  Rvačkog Saveza Srbije Željko Trajković ne zaboravlja da je Valjevo posle dugo godina ponovo bitan činilac u rvačkom sportu i odlikuje valjevski rvački klub i sportske radnike u njemu.

Gospodin Slobodan Čitaković daleke 1975 godine počinje sa organizovanim treninzima rvanja baš u tzv „Staroj Šestoj Školi“. Klub zvanično osniva 1976 godine i dan danas je na svakom treningu sa borcima i na njih prenosi ne samo rvačko znanje već i filozofiju života jednog borca.

Predsednik kluba Nenad Lukić može da se pohvali da je RK Mladost sa 17 mesta na rang listi klubova u Srbiji doveo klub do visoke 8. pozicije i sve to uz skromna sredstva kluba i volonterski rad trenera Darka Pantelića i Gentić Ivana.

Dušan Arsenijević 2014. godine stupa na funkciju predsednika RK Mladost koji te godine ima 7 takmičara i strunjaču iz 1980 tih godina. Danas se za klub tokom cele godine bori preko 35 boraca, u treninzima učestvuje daleko veći broj dece a oprema kluba je obnovljena. Danas sa pozicije potpredsednika Rvačkog Saveza Centralne Srbije bavi se razvojem rvanja otvaranjem novih klubova i razvojem postojećih.

Važno je pomenuti da sami rvači RK Mladost, njih čak 7, učestvuje u organizaciji Svetskog Prvenstva što je veliko iskustvo koje će biti iskorišćeno za organizaciju velikih takmičenja u Valjevu.

 

1 comment on “Priznanja za valjevsko rvanje

  1. Rvac

    Koji rezultat Dusan ima u sportu … Osim sto se gura politicki. Policajac …. Pa to je presmesno njega nazvati sportskim strucnjakom. Decko je bio slabasan imekane gradje da bi bio solidan a kamoli dobar rvac. Smenili rada sad se laktaju nesto …. Valjevo grade moj sta doceka sport ….

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.