Izložba vatrogasno-spasilačke opreme

Čamac za spašavanje na vodi, oprema za spašavanje iz ruševina, nova terenska vozila i kamion za gašenje požara, vatrogasno-spasilačka su oprema i vozila valjevskog bataljona Vatrogasno-spasilačke jedinice MUP-a Srbije, koja su predstavljena zainteresovanim građanima na platou Centra za kulturu.

Reč je, kako objašnjava zamenik komandanta bataljona Aleksandar Rakić, o jednoj od niza promotivnih aktivnosti vatrogasaca-spasilaca koje traju sve do 24. septembra, kada se obeležava Dan Sektora za vanredne situacije. On je podsetio da su pripadnici jedinice već u Valjevu održali pokaznu vežbu u Naselju Peti puk, a realizovan je i likovno-literalni konkurs na temu „Vatrogasac moj heroj“ za valjevske predškolce i osnovce, a sada i predstavljanje vozila i opreme građanima.

„Sva ova oprema korišćena je u akcijama koje smo imali ove godine. Sada kreće zimski period, pa uz predstavljanje opreme i vozila s kojima naš bataljon raspolaže, koristimo priliku da građane upozorimo i na neophodnu preventicu kako ne bi dolazilo do požara, dakle, obratiti pažnju na grejna tela i električne uređaje, a lako zapaljive materijale držati dalje od njih“, kaže Rakić.

Opemu i vozila valjevski vatrogasci-spasioci predstaviće  i na Gradskom trgu u Lajkovcu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.