DS o Info centru Euro Lithiuma –Njihov profit ne sme biti važniji od života Valjevaca

Objavom na društvenoj mreži fejsbuk GO Demokatske stranke skrenuo je pažnju javnosti na nedavno otvoreni Info centar kompanije Euro Lithium u našem gradu.

“Euro Lithium ne odustaje od otvaranja rudnika nadomak našeg grada. Prelaze na novu fazu i zato su otvorili svoj Info centar u Pop Lukinoj ulici. Njihov profit ne sme da bude važniji od života Valjevki i Valjevaca. Zato je važno da se svi ujedinimo i pokažemo da Valjevo neće rudnik”, saopštile su Demokrate.

Tatjana Manojlović, potpredsednica DS-a i narodna poslanica za Vamediu kaže da svi problemi “sede” na Andrićevom vencu te I da otvaranja kancelarije I sponzorisanje sportskih klubova u Valjevu zapravo idu u istom pravcu:

“Odgovorno društvo najveću brigu pokazuje prema deci i mladima i svim drugim osetljivim kategorijama stanovnika. A, ta briga podrazumeva da se obezbede, osim socijalne sigurnosti, zdravi uslovi za život: zdrava voda, vazduh, zemlja. Podrška sportskim klubovima je takođe važna, jer bavljenje sportom je dobar put za psihičko i fizičko zdravlje. Ovo su premise i to svi znamo.

Razgovarali smo sa građanima Valjeva i neki od onih čija deca su baš u tim klubovima koje sponzoriše Euro litijum, kažu da je preporučeno da ne komentarišu previše, jer je naređenje stiglo „odozgo“. Nismo ni imali dilemu da je drugačije. Dragi Valjevci, naš problem sedi na Andrićevom vencu. To je komandni centar i odatle se sva naređenja spuštaju. Malo pusti, malo stegne, malo slaže, napravi privid, izmeri popularnost, koriguje izjave u odnosu na to i idemo dalje”, kaže Manojlović.

Manojlovićeva dodaje da promene nema dok je na vlasti postojeći režim:

“Dok ne srušimo diktatorski režim, nećemo se rešiti ni Rio Tinta, ni Euro Litijuma, ni Ling Longa, miniraće nam planine, zagađivati njive i reke, podmićivati…Društveno odgovorne firme naravno finansiraju i sportske klubove, ali pre svega je neophodno da posluju u skladu sa ekološkim zahtevima i standardima. Euro litijum je na prvom koraku pokazao da to nije.

Ne sme se ćutati, demokrate ne ćute, ali to nije dovoljno. Govoriću o svim problemima Valjevaca i u parlamentu, ali je važno da se i Valjevci oslobode straha. Tu sam, ja sam vaša narodna poslanica”.

Predsednik GO DS- Zoran Jakovljević podseća da Euro Lithium nije kompanija koja radi eksploataciju rude već je u pitanju kompanija koja radi istražne bušotine . “Probem je što te bušotine rade na neodgovarajući način. Oni koliko smo informisani , vrše bušeenje do 160 metara , a podzemne vode su na manjoj dubini I dolazi do zagadjenja vode. Videli smo da su ljudima bunari zagadjeni, a to je im je jedini izvor vode. Ne verujem da u otvaranjem Info centra hteli da provociraju već da je više u pitanju marketing. Videli smo to I na primeru sponzorstava sportskim klubovima. Naš je stav da klubovi to nisu trebali da prihvate”, kaže Jakovljević.

 

10 comments on “DS o Info centru Euro Lithiuma –Njihov profit ne sme biti važniji od života Valjevaca

 1. Ds

  A sta roditelji imaju od toga sto euro lithium sponzorise klubove! Sve se placa! Članarina oprema putovanja bas sve tako da roditelji i dalje nikakve valjde nemaju🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️

  Reply
 2. Petar

  Čiji je lokal ovaj u Pop Lukinoj? Baš me interesuje ko je g*vno od čoveka koji im je izdao lokal? Sigurno neka sirotinja, čim ima toliki lokal u centru grada…

  @Ds
  Jel ste vi ozbiljni? Umesto da kazete necemo sponzorstvo nikakvo, vi gledate kakva je kratkorocna finansijska vajda za vas? A sta ce biti kad krenu da kopaju, to vas za vase dete ne interesuje, je li? Sramota.

  Reply
 3. Russian suppoter

  vlasnici parcela sami pozivaju Euro da busi i istrazuje jer dobro placaju za to…

  Reply
 4. Istina

  Pa šta je ko očekivao? Svi ste se izmenjali na vlasti poslednjih 30 godina i svi ste gledali samo licne interese. Niko nije hteo da gradi sistem, državu…Danas ni u posti ne možeš završiti neku potrebu običnog gradjanina bez veze, poznanstva, a kamo li pregled kod specijaliste…
  E pa draga gospodo, neka, Srbija propada 30 godina, sve nas je manje, izumiremo jer se stalno samounistavamo.
  Neka, spavajte vi u pet stanova, vozite petora kola, ste kante milione dok drugi nemaju ni za hleb, a oni treći, najvažniji, svakodnevno odlaze iz zemlje.
  Zbogom prokleta Srbiji. I nisi ni za šta drugo nego za otpad, smece i fekalije…

  Reply
 5. Wikiliks

  @Ds : Naravno, te smrdljive strebrnjake dobijene od EURO LITIJUMA, strpali su u svoje privatne džepove
  rukovodstva klubova koja su ovim činom PONIZILI sve Valjevce, i postali su domaći izdajnici i strani plaćenici!!!
  SRAM VAS BILO Valjevski iz PK Valis i FK Radnički , i se…m vam se u sve rezultate koje postižete uz pomoć tog poganog stranog novca!!! Sve što budete finansirali sa tim smrdljivim novcem u svojoj kući, neka vam Bog što pre odnese…

  Reply
 6. Dragan

  Euro litijum ulaze u nasu decu i sponzorise klubove da deca imaju bezbrizno detinjsto i da imaju gde da igraju dok ne stasaju da rade u rudniku

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.