Aleksandar Vučić otvorio „Sajam šljiva“ u Osečini

U Osečini je počeo 17. “Sajam šljiva”, a manifestaciju koja traje do nedelje i na kojoj će biti predstavljeno više od stotinu izlagača iz osam država, svečano je danas otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Vučić je “Sajam šljiva” otvorio i pre pet godina, kada je izabran prvi put za predsednika.

Kako prenosi Tanjug, Vučić je u svom govoru na otavaranju manifestacije rekao da ćemo se suočiti sa velikim problemima tokom zime, ali i da je pred Srbijom teška borba za opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji.

“Predstoji nam teška borba za opstanak našeg naroda na KiM, predstoji nam borba sa svim nedaćama prouzrokovanim ratom u Ukrajini i za nas je najvažnije da uvek možemo da uradimo sve za našu otadžbinu. Danas smo jedina zemlja u Evropi koja na slobodan način donosi odluke kako da vodi svoju zemlju napred. Moramo da se ponašamo odgovorno i ozbiljno. Ne mislim da treba da idemo grlom u jagode i da se sukobljavamo sa svima, moramo da čuvamo decu. Moja politika je da čuvamo mir koliko god možemo, da čuvamo našu decu. Koliko ljudi bi Osečina danas imala da nismo imali ratove, koliko bi danas šljiva više imali, takvu politiku ću da vodim, za takvu politiku sam dobio poverenje naroda”, rekao je predsednik Srbije, a prenosi Tanjug.

Vučić je u svom govoru rekao da se nastavlja rad na izgradnji pogona za prečišćavanje vode i kanalizacije na teritoriji Opštine Osečina.

“Kada investitori to vide, svi će hteti da dođu ovde, znamo koliko je to važno za ceo ovaj kraj, i spremni smo da ponudimo i direktne subvencije za svakog zaposlenog”, poručio je predsednik Srbije.

Centralni događaj “Sajma šljiva” u hali Sportskog centra je izložba šljivarske proizvodnje – svežih i suvih šljiva, pekmeza, džemova, rakija, kompota, slatka i kolača od šljiva. Na sajmu se predstavljaju i privredne i preduzetničke firme, ustanove i institucije čije su delatnosti neposredno ili indirektno povezane sa šljivarstvom, voćarstvom ili agrarom.

Organizatori “Sajma šljiva” su Opština Osečina i Turistička organizacija „Podgorina”.

1 comment on “Aleksandar Vučić otvorio „Sajam šljiva“ u Osečini

  1. Ana

    Ne vidim nigde Nesu Slinu. Taj se u zavicaj ne vraca, jos nine skinuo blato sa cipela.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.