Svečana sednica za poljoprivrednike

Svečana sednica skupštinske Komisije za poljoprivredu i selo bila je ujedno i prijem za odgajivače ovaca iz valjevskog kraju koji su na nedavnom novosadskom poljoprivrednom sajmu osvojili značajna priznanja.

Reč je o odgajivačima ovaca Aleksandru Stanareviću, Slobodanu Jeftiću, Obradu Kostadinoviću i drugima kojima su se članovi Komisije i gosti na njenoj sednici zahvalili ističući da su ovi poljoprivrednici „ponos valjevskog kraja koji osvajajući nagrade na izložbama promovišu svoj rad i uspeh, a potom i grad iz kojeg dolaze“.

Kako je rečeno, njihove nagrade, između ostalog, dokaz su da Grad Valjevo značajno ulaže u poljoprivrednu proizvodnju sa budžetom od 90 miliona dinara, a namera komisije je da naredni budžet za poljoprivredu i selo bude svih 120 miliona dinara.

„Trudimo se da ovim ljudima pomažemo što je više moguće. Budžet za poljoprivredu je povećan četiri puta u poslednje dve godine i trudimo se da sredstva iz njega raspodelimo na najkvalitetniji način, a trudićemo se da i narednih godina podignemo kvalitet poljoprivredne proizvodnje u našem kraju“, rekao je direktor JP „Agrorazvoj“ Dragutin Kuzmanović.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.