Sećanje na poginule borce 1990-1999

Udruženje boraca rata od 1990 godine, predstavnici grada na čelu sa gradonačlenikom Lazarom Gojkovićem i porodice poginulih, parastosom su obeležili sećanje na poginule Valjevce u ratu.

„Udruženje mora da nastavi sa sećanjem na ovakve heroje. Borili smo se za ovo spomen obeležje, tadašnja vlast nije bila za to , ali  smo to što bi se reklo na mišiće izvukli. Pre svega želimo da se  nikad ne desi više  ovako nešto u Srbiji. Sada kada ponovo u Evropi imamo rat pitamo se zašto su ovi ljudi poginuli? Bez ikakavog razloga, zbog rata koji je izazvala Amerika“ rekao je Ljubomir Bradić predsednik Udruženja.

On je u govoru istakao posebno dobru saradnju sa  gradom i ponovio da upravo kroz tu saradnju mora biti održano sećanje na sve hrabre ljude koji su dali svoje živote.

Spomenik poginulim borcima  u periodu izmedju 1990-1999. godine u Valjevu podignut je u junu 2010. godine I rad je vajara Nemanje Radojičića . Odlukom o budžetu grada Valjeva za 2010. godinu, za sprovođenje svih aktivnosti u vezi podizanja spomen obeležja borcima, opredeljeno je 1.500.000 dinara. Spomenik se nalazi kod Doma penzionera.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.