SPS: Svaka čast na socijalnoj osetljivosti, Gradonačelniče!

Odbornička grupa SPS-a izdala je saopštenje za javnost u kome osudjuje odluke o poskupljenju cena komunalnih preduzeća. Saopštenje prenosimo u celosti:

“Potpuni debakl politike Lazara Gojkovića i njegovog „ekspertskog tima“ u Valjevu!

U trenutku sve veće inflacije, kada nas očekuje povećanje cena struje, gasa, kad cene hrane svakog dana rastu, Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković se setio sa svojim „eksprtskim timom“( od ranije poznata Gradonačelnikova prva petorka u sastavu: Snežana Rakić (predsednica Skupštine), Viktor Mićić (zamenik predsednika Skupštine), Radoica Rstić (šef Odborničke grupe SNS u Skupštini grada), Vladica Blagojević (član Gradskog veća za urbanizam i Divčibare) i Branko Vuković (rukovodilac Odeljenja za infrastrukturu), da poveća cene komunalnih usluga u proseku 20%, a usluge JKP ‘’Vodovod-Valjevo’’ za čak 75%, i to sve kako bi zamaglili nesposobnost, bahatost i očiglednu nestručnost direktora javnih komunalnih preduzeća – ‘’Vodovod-Valjevo’’ Ivana Filipovića, ‘’Vidrak’’ Ksenije Badem i ‘’Toplana-Valjevo’’ Janka Gagića, koji su ova preduzeća uveli u milionske probleme.

Da je sve previše uzelo maha, videli su i građani Valjeva u direktnom prenosu sednice Skupštine grada održane u petak 24. juna 2022. godine, kad je SNS zajedno sa svojim satelitima, i prisutnom preostalom opzicijom bio sve vreme na ivici kvoruma, pa je čak šef Odborničke grupe SNS Radoica Rstić izlazio više puta da „skuplja“ odbornike iz hola Gradske uprave…

I dalje im kao „podrška“ sedi odbornik Vitorović koji je onako srčano branio „nagradjenog“ protiv koga je podignuta optužnica za teško krivično delo trgovine ljudima i koji je time pljunuo u lice svim ženama.

Na prethodnoj sednici isti odbornik Vitorović je zbog svog potpuno nedoličnog ponašanja isključen, i tada nije bio dobar vladajućoj SNS, ali sada kada treba izvući još koji dinar od gradjana Valjeva ponovo je prihvatljiv partner koji će dopuniti nesigurni i varljivi kvorum.

Odbornička grupa SPS-JS u Skupštini grada Valjeva se pita da li je ovo vlast koja stoji iza svojih odluka ili je skup amatera koji odlučuju o žvotima gradjana Valjeva?

Donošenje ovako osetljivih odluka koje će gradjane itekako udariti po džepu zahteva detaljnu analizu načina rada ovih javnih preduzeća, a to je:

 1. Da se pretresu svi platni spiskovi i za početak obelodane svi paraziti (imenom i prezimenom).

Otpustiti neradnike, posebno one sa kupljenim (ili još gore falsifikovanim) diplomama kojekakvih „fakulteta“, ili čak nikakvim, koje su ubrizgali članskim kartama stranke, koji ne doprinose poboljšanju kvaliteta usluga već su samo trošak.

 1. Zakonski naplatiti svim učesnicima i saučesnicima u finansijskom iscrpljivanju javnih preduzeća (pre svega nabrojanih, ali ne samo njih).
 2. Pretresti sve neplaćene račune pojedinaca (kako fizičkih tako i pravnih lica) kojima se opraštaju milionski dugovi.
 3. Reorganizujte se i preusmerite višak radnika tamo gde doprinose.
 4. Smenite nestručne direktore koji su upravo doveli do javašluka i neefikasnog poslovanja u javnim preduzećima sa milonskim dugovima.

I na samom kraju:

6.Tek tada možete podizati cenu komunalnih usluga.

Gradjanima je previše Vaših praznih priča i opravdanja koja više niko ne može da „proguta“.

Svaka čast na socijalnoj osetljivosti, Gradonačelniče!”

 

25 comments on “SPS: Svaka čast na socijalnoj osetljivosti, Gradonačelniče!

 1. Ha ha

  Pa aman bre drugovi pa ko je pozaposljavao clanove u rodbinu u Vodovod nego vi? 😀 Ja dam stvarno sokiran nekada vasim izjavama u kojima se ponasate kao da je jutros svet nastao znaci vi ste meni totalni hit. 😀

  Reply
  1. Neda

   Pa oni su napunili vodovod svojim aktivistima u predhodnim godinama. Koliko sam shvatila oni traze od naprednjaka da popisu imena socijalista iz vodovoda koji nece da rade ili zabusavaju, pa da ih napredni sklone? Zasto napad na svoje kadrove? Da nije neki okrsaj u sps partiji izmedju njih?

   Reply
 2. Bobili

  Jeste primetili kako gospoda iz sps-a uvek daje saopstenja u kojima napada nekoga i vredja druge na neke vece srpske praznike? Jel to neko nasledje od ranije ili samo jednostavno mrznja prema svemu sto je srpsko?

  Reply
 3. Dule

  Onomad, kada je SPS učestvovao u poskupljenjima komunalnih usluga, to je bio primer „socijalne osetljivosti“? Nemojte nas zasmejavati ovakvim saopštenjima. Neodgovorno je, neozbiljno, a neki bi možda rekli i licemerno, da pišete i šaljete ovakve tekstove.

  Reply
  1. Uki

   Nije samo sps ucestvovao u poskupljenju cena, nego i doveo do toga da svi gradjani devedesetih budu milijarderi, a da za te milijarde ne mogu da kupe nista, jer nema ni robe. Sps pamtim samo po zlu i od njih mi je muka i koliko god neke druge ne mogu da gledam, nekako mi je sps najgori.

   Reply
   1. NIKADA

    Secate li se perioda kad su socijalisti vladali kada smo dobijali ulje i gorivo na flasu i kanticu, pa koliko nam sps funkcioneri odrede. Oni ooji su njihovi nose pakete i traktorima vuku gorivo u kanisterima kuci, dok ovi koji nisu njihovi za njih ili flasa ulja i pet litara goriva u kanticu ili nista e to gospodo drugovi vam necemo oprostiti nikada.

    Reply
 4. Srle

  Pavlovicu mislim da si ti poslednji koji treba da se oglasava oko Vodovoda. Mada vidim da se niko na saopstenje nije potpisao, niko nije hteo da te podrzi ni kod tvojih?

  Reply
 5. Fica

  Vecu glupost nisu mogli saopstiti, tacnije kada se vidi ko glavnu rec vodi u saopstenju, samo ignore takvu piliticku partiju.

  Reply
  1. Mikica

   Ne znam ni sto im se daje na vaznosti, kada su se raspali u Valjevu i oterali sve sposobne ljude od sebe?

   Reply
 6. Roki

  Sps propao pod Pavlovicem. Rastura ih i odvojilo se pet odbornika i prica se da jos par sprema bezaniju.

  Reply
  1. Kostadinka

   Samo neka Djoka nastavi tako. Mi naprednjaci se radujemo svim njegovim potezima, jer sve to steti njima, a nama koristi i nadam se da Ivica Dacic i Djole Milicevic nece da ga izbace, kako se pripoveda ovih dana.

   Reply
 7. Sram vas bilo

  Kako ih nije sramota da pominju nesto u vezi „finansijskog iscrpljivanja javnih preduzeca“? Pa vi socijalisti ih iscrpljujete decenijama i zlo ste koje je proslo kroz nasu privredu i isto doveli na kolena i sad se javljate o toj temi nesto?

  Reply
 8. Dragica Markovic

  Ako se bude otpustalo i odu neradnici ne znam kako cete rodjacima objasniti njihove otkaze? Viskove radne snage ste vi napravili, a o fakultetskim diplomama dovoljno je reci da vecina tih na koje aludirate su studirali kod vas u Pop Lukinoj na Megatrendu.

  Reply
 9. Loki

  Evo zanimljiva tacka broj 4, milionski dugovi koji su oprosteni? Koliko ste oprostili dugova dok ste vladali Vodovodom? Koliko je kamata za struju koja je sad izmirena, a pustili ste da da kamate rastu skoro deset godina dok ste vladali firmom? Sram vas bilo obraza i zaista vase saopstenje je sramno da sramnije ne moze biti. Muka mi je od naprednih, ali brate vi ste dotakli dno i kopate jos dole, za vas izgleda ne postoji granica kad se ide u bezobrazluk.

  Reply
 10. Teodora

  Vi ste napravili 2012 dug za struju i vasi nestrucni direktori pocev od tebe tada Pavlovicu do 2020 su ostavili dug i nabili kamatu. Filipovic je vratio dugove vase i ja se sa pravom pitam ko je tu bestrucan, on ili vi, pa ne bih bas rekao da je on, vi ste sigurno!

  Reply
 11. Kolubara 2 u srcu

  Jel tacno da se Pavlovic preselio u Kolubaru 2 i kupio dole stan? Kazu ljudi da je u nasem kraju svaki dan, ja ga ne vidjam, a ako je tu, da se javim kad se sretnemo?

  Reply
 12. Radmila

  Vama je doslo petoro odbornika, od onih desetoro sto vam je ostalo i vi pricate od disciplini? Pa svi su na godisnjim odmorima i vasi su na moru kao i ovaj Pavlovic Djoka.

  Reply
 13. neko iz mase

  Auuuu koji šah mat SPS -a ka svojim članovima. Znate li gospodo koliko socijalista radi u Toplani i Vodovodu? Evo ja želim odmah da se krene u provere svih diploma jer vidimo da oni koji su bili inkasanti sada sede u foteljama i šefuju, a takvi su članovi SPS-a?! U Toplani 70% kadra je SPS, 20% je SNS i direktor i spremačica su SNS, u vodovodu je 90% SPS a SNS plafon 10%. Inače znamo svi kako su u ove dve firme pakovani radnici po osnovama agencija, po 50 radnika u obe firme u vodovodu čak 200 radnika na agenciji bilo u kampanji 2020 a te dugove sada plaćamo Pavloviću. Znamo da je napad najbolja odbrana ali ste se ovde grudno zajebali.

  Reply
  1. Bolidi smo svi

   Bolidi su znači svi? I ti koji kritikuješ bolida koji kritikuje bolida kao i ja koji kritikujem bolida zato što kritikuje duel dva bolida

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.