Buku iz ugostiteljskih objekata mere ubuduće komunalci

Na merenje buke koja dolazi iz ugostiteljskih objekata više se neće čekati za to angažovana agencija već će buku po prijavi meriti komunalni policajci.

Višegodišnji problem sa merenjem buke izmenom zakona sada bi u Valjevu konano mogao biti rešen.Naime, do sada se po prijavi gradjana za izlazak na teren čekalo jer je za merenje buke pored gradske buke merenje u ugostiteljskim objektima vršila za to angažovana i licencirana agencija. Tako se dešavalo da nakon što se buke prijavi , agencija merenje vrši tri do 4 dana kasnije što naravno ne pokazuje prave rezultate jer je buka prijavljena u sasvim drugom danu.

Novina je da će ubuduće u Valjevu nivo buke meriti komunalni policajci. Procedura je jednostavna i zahteva da nakon prijave gradjana na buku koja dolazi iz odredjenog ugostiteljskog objekta komunalna policija buku meri i u navedenom ugostiteljskom obektu , ali i u stanu, kući lica koje je prijavilo buku .

Ovakva procedura jasno navodi da prijava buke ne može biti anonimna jer procedura zahteva da se nivo buke izmeri i u prebivalištu lica koje buku prijavljuje.

Do sada se najveći broj prijava odnosio na buku koja dolazi iz objekata u Tešnjaru, a meštani Tešnjara godinama unazad vodili su borbu da se ovaj problem reši. Rešenje sada i za njih dolazi novom odlukom koju je potvrdila i Skupština grada.

Za one koje krše  dozvoljene nivoe buke predvidjene su i kazne.

Zanimljivo će biti svakako za vreme Tešnjarskih večeri kada se  lokali u Tešnjaru gotovo takmiče čija će muzika biti glasnija ,a uobičajeno radno vreme tradicionalno se produžava za vreme trajanja manifestacije.

Možda će ova odluka i njeno sprovodjenje na koncu dovesti i do toga da se u Tešnjar uvede muzika bez ozvučenja , a sama stara čaršija dobije jedan potpuno drugačiji ambijent.

 

 

1 comment on “Buku iz ugostiteljskih objekata mere ubuduće komunalci

  1. Vlada

    A hoće li komunalna milicija meriti buku u restoranu Kuća kod solitera , i takođe napisati bar 10 kazni za nepropisno parkiranje vozila??? Pratićemo situaciju, i redovno vas obaveštavti i prijavljivati redovno .

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.