Počela sezona kupanja-Petnica zablistala

Sezona kupanja u SRC Petnica je zvanično počela juče. Prva tri dana ulaz je već tradicionalno besplatan, a ove godine Petnica je otvorila vrata kupačima u potpuno novom ruhu.

Već prvog dana sezone u Petnici na bazenima je zabeležen jedan broj kupača. Temperatura vode bila je 27 stepeni , a kupače je sačekao osvežen i uredjen prostor.

„Kao što smo najavili prva tri dana su besplatna za sve kupače, a veći broj kupača očekujemo već za vikend i od 15 juna kada praktično počinje raspust u školama , ali i sezona odmora. Početak sezone dočekali smo spremno, a već u prepodnevnim satima ljudi iz Zavoda koji kontrološu kvalitet vode bili su u Petnici i izvršili kontrolu vode koja je pokazala da je voda odličnog kvaliteta“, kažu u Ustanovi Valis koja se stara o kompleksu Petnice.

U Petnici trenutno rade svi bazeni , а  školski bazen  na koji će biti postavljeni tobogani neće raditi samo u danu finalne montaže. „Radovi se odvijaju predvidjenom dinamikom i očekujemo da će i taj bazen zajedno sa toboganima proraditi već polovinom juna. Kompletno smo zamenili podloge , sredili terene za fudbal i odbojku na pesku, postavili smo ograde i estetski takodje uredili prostor“, kaže direktor Valisa Željko Ostojić.

Promena u Petnici vidljiva je već od samog ulaza gde je uredjen podni prostor kafića, staze uz koje je posadjeno cveće i trava besprekorno pokošena. Kod samih bazena vidljiva je nova bela ograda , ali i potpuna novina, interesantni murali  koji prikazuju morski živi svet na nižim betonskim zidovima.

„Ambijent Petnice mora biti sačuvan , mi smo ga sada još uredili . Imamo još planova , ali moramo ići nekim redom. Dodali smo i deo za vežbanje sa podlogom. Tereni su spremni za one koji vole sportove na pesku . U planu je da u toku sezone oranizujemo i turnire i za odbojku i za fudbal na pesku. Ono što je najvažnije ovde radi proverena ekipa spasilaca i svog drugog osoblja čime praktično garantujemo bezbednost svakom posetiocu bez obzira na godine“, navode u Valisu.

Ove godine cene nisu menjane , pa je celodnevna karta 250 dinara, a Valis je zadržao i brojne popuste . Tako ove sezone nižu cenu karte od 150 dinara  plaćaju školarci koji kao dokaz treba da sa sobom ponesu djačku knjižicu. Po 150 dinara kartu će plaćati i penzioneri.

„Ove godine pored dece do sedam godina besplatan je ulaz za Vukovce, decu iz posebno osetljivih grupa, samohrane roditelje, njihovu decu . Mi smo se uključili u akciju „Tri plus“ tako da majke sa karticama takodje imaju popust . Zaista mislimo da su one heroji i poštujemo njihovu odluku da imaju troje ili više dece i zato smo odlučili da budemo deo te priče, da damo svoj doprinos koliko možemo. Mi nećemo kao drugi bazeni posebno naplaćivati korišćenje tobogana već je to uračunato u cenu . Nadamo se da će svi uživati na bazenima i učinićemo sve da se svi ovde dobro osećaju. Ovo je jedna prava prirodna oaza i to ono što Petnicu čini drugačijom, posebnom“, objašnjava Ostojić.

Prošle godine Petnica je zabeležila oko 80 000 poseta , a od tog broja čak 8000 poseta bili su korisnici neke od mogućnosti što besplatnog što jeftinijeg ulaska u zavisnosti kojoj grupi su posetioci pripadali. Ukoliko i vremenske prilike budu odgovarajuće , svi su izgledi, da Petnica ove godine obori ranije rekorde po broju posetilaca.

11 comments on “Počela sezona kupanja-Petnica zablistala

  1. Plivac

   Petnica je periferija grada, odavno je samo nije selo. Cak i da ima bazena u centru sigurno se ne bih kupao u paklu betona i prljavstine grada…

   Reply
 1. Коста

  Е мој ти, па и Ваљево ти је мало веће село. Какве су то предрасуде. Пре 55 година, ми клинци из Ваљева-Колоније, смо викендом пешице ишли у Петницу, а није било базена.

  Reply
 2. Antiprotivan

  Kakvi komentari…. Pa i dlaka vam smeta. Najbolje bi bilo da je bazen u Karađorđevoj, pored Kornera, zar ne?

  Reply
 3. Dzontra

  Mediokriteti mogu da komentarišu kako Petnica nije Valjevo. Petnica jeste Valjevo. Ne znam gde ste videli ovakav kompleks u centru grada, ali očigledno je da ste ograničeni i iskompleksirani čim vam je Petnica mnogo daleko.
  Nadam se da će u Petnicu nastaviti da se ulaže, jer ona treba da ostane mesto gde klinci mogu da treniraju, odrasli pobegnu od vrućine i betona, i oaza zelenila za sve nas. Naučite već jednom da pohvalite kada se nešto dobro uradi u ovom gradu, ne morate baš sve da osuđujete!

  Reply
 4. Mediokritet

  A zašto vaterpolisti Valjeva igraju u Lajkovcu utakmice ako u Valjevu ima zatvoreni bazen,očigledno dati nisi iz Valjeva nego mediokritet

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.