Održan desti karate turnir memorijal Svetlana Radojević u Valjevu

Poslednjeg dana meseca aprila u sportskoj hali Student u Valjevu, održan je deseti ljubilarni karate turnir „memorijal Svetlana Ceca Radojević“. Turnir je organizovao Karate klub 014 Valjevo uz pomoć, grada Valjeva i Karate saveza uže Srbije.

Nakon pauze od jedne godine, nastavljen je tradicionalni niz održavanja karate turnira u Valjevu. Na turniru je nastupilo 20 klubova iz Srbije i jedan klub iz Republike Srpske sa ukupno 190 takmičara. Nastup karate kluba Srpski Soko iz Velikog Zvornika dao je našem turniru epitet međunarodnog takmičenja. Pozdravnu reč na turniru dao je predsednik kluba 014 Valjevo Vladan Živanović, koji je poželeo dobrodošlicu svim takmičarima i službenim licima na turnir i dobrodošlicu u grad Valjevo. Turnir je otvorio predsednik karate Federacije Slavoljub Piper, koji je svojim dolaskom uveličao ovaj praznik karatea u Valjevu. U skladu sa ljubileom desetog turnira, zaslužnim pojedincima i organizacijama uručene su zahvalnice za doprinos karate sportu i doprinos za razvoj karate kluba 014 Valjevo.

Domaćin turnira KK014 nastupio je sa sedamnaest takmičara u 21 disciplini, a posebno se mora istaći da je u revijalnom delu nastupilo 52 polaznika karate škole KK014. Ispred KK 014 na turniru su nastupili Ana Živanović u četri discipline, Ivana Matić u tri discipline, Tamara Dražić u dve discipline, dok su pojedinačno u svojim uzrasnim kategorijama nastupili: Uroš Divnić, Dina Drinčević, Ognjen Drinčević, Iva Filipović, koja je dobila priznanje i kao najmlađi takmičar, Luka Goloskoković, Iva Krsmanović, Andrea Krstić, Jovana Marković, Aleksa Matijević, Danica Milivojević, Anđela Mitrović, Đorđe Mitrović, Sara Nešić, Matija Soldatović. Svi navedeni takmičari uspeli su da se domognu nekog od odličja u svojim kategorijama, ali kao dobri domaćini nismo konkurisali za najuspešni klub na turniru. Prestižnu titulu najuspešnijeg kluba na turniru poneo je karate klub Bor iz Bora, koji su i pored činjenice da su najdalji klub nastupili sa 21 takmičarem

Trenerski tim koji čine: Marina Goloskoković, Milan Lepojević, Vladan Živanović, Predrag Branković i Milenko Lukić, veoma je zadovoljan nastupom svojih takmičara na turniru u Valjevu.

Uprava kluba izražava posebno zadovoljstvo činjenicom da je turnir organizovan i pored svih negativnih faktora, da je u veoma nepopularnom terminu pred prvomajske praznike u Valjevu nastupilo gotovo 200 takmičara iz cele Srbije i Republike Srpske. Predsednik kluba Vladan Živanović se u svoje lično ime i u ime kluba 014 Valjevo, zahvaljuje svim pojedincima i ustanova koji su pomogli da se turnir u Valjevu održi i da subota u Valjevu bude praznik karatea. Takođe posebnu zahvalnost izražavamo treneru Jovani Marković, koja odlazi iz kluba u Republiku Srpsku gde će nastaviti svoj rad.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.