Biciklistima Sputnjika 13 medalja na MTB Kupu Srbije u Ćićevcu

U organizaciji Biciklističkog kluba Sputnjik, opštine Ćićevac i BSS, na izazovnoj stazi u blizini Stalaća, u nedelju je održan treći MTB Kup Srbije. Najbolji timski rezultat postigle su 3 ekipe BK SPUTNjIK i to kadeti, poletarke i mlađi poletarci koji su ubedljivo osvojili  zlatne medalje ispred svojih konkurenata.

Iako bez najboljeg Bogdana Angelovskog koji je ovog vikenda nastupao za kadetsku reprezentaciju Srbije na etapnoj trci u Češkoj, mladi Stefan i Igor Davidov su osvajanjem srebrne i bronzane medalje doneli prvu radost najboljem  valjevskom klubu. Poletarke – Natalija Tošić i Natalija  Kulinčević i mlađi poletarci Sava Starčević i Stefan Simović su osvajanjem istih mesta kao njihovi stariji drugovi doneli još dva timska zlata za BK SPUTNjIK.  Na drugom mestu mlađekadetsku trku završila je i Mila Starčević dok su bronzane medalje pripale i Nikoliji Kulinčević i ekipama BK Sputnjik u konkurenciji mlađih kadeta i poletaraca.

Sa ukupno osvojenih 13 medalja, Valjevci su bili jedan od najuspešnijih klubova na ovom takmičenju kojem su dobrom organizacijom, inovativnim idejama i obezbeđenim velikim fondom nagrada dali poseban pečat i pozitivni impuls za razvoj biciklizma. Posebno je impozantan broj prijavljenih od čak  202 takmičara u svim kategorijama što predstavlja mali rekord po broju učesnika u našem najmasovnijem  takmičenju.

I ostali članovi BK SPUTNjIK su na ovoj trci ostvarili solidne rezultate. Izuzetno borbena bila je Đurđa Nedeljković koja je osvojila četvrto mesto,  Anastasija Tošić je bila peta, a Pavle Tošić,   Marko Ćesarević, Lazar Angelovski, Đorđe Pavić i Dimitrije Jezdić su ostvarili plasmane u sredini čime su dali značajne doprinose u osvajanju medalja u ekipnim konkurencijama.

Poseban kuriozitet je što su predstavnici BK Sputnjik, velikim zalaganjem roditelja i ostalih srodnika i prijatelja, na ovaj MTB Kup Srbije došli sa čak 11 vozila pa su svojim brojnošću od skoro 50 učesnika bili najbrojniji tim među 25 timova iz Srbije.

FOTO: bksputnjikvaljevo@mail.ru

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.