Ponovo radi pauk

      4 коментара на Ponovo radi pauk

Od prošle nedelje u Valjevu ponovo radi pauk. Za uklanjanje vozila i mandatnu kaznu, gradjanin koji je nepropisno parkiran moraće da izdvoji i do 10 000 dinara u zavisnosti od dužine „ležarine“ vozila u autobazi.

Vozilo pauk u Valjevu je radilo sve do januara 2017 kada je prestalo sa radom. Razlog prestanka bio je gubitak koji je ovo vozilo ostvarivalo u radu, a koji se kretao do 2 miliona dinara. Ipak po zahtevu valjevske policije , vozilo je sada ponovo aktivirano.

Vozilo pauk , vlasništvo je JKP Vidrak ipak ovo preduzeće nema mogućnost samostalnog izdavanja naloga za uklanjaje vozila već to može činiti isključivo po nalogu saobraćajne policije, komunalne policije i inspekcije.

U toku današnjeg dana biće održan još jedan sastanak izmedju Vidaka i Policijske uprave u Valjevu na kom će biti precizirani još neki detalji u vezi rada ovog vozila , a cene su već poznate.

Kako saznajemo u JKP Vidrak uklanjanje nepropisno parkiranog vozila naplaćuje se po ceni od 5 110 dinara dok je pokušaj uklanjanja  1456 dinara. Obe cene su sa PDV-om , a pokušajem se smatra slučaj kada se u trenutku uklanjanja pojavi vlasnik vozila .

Odneto vozilo potom se smešta u autobazu Vidraka gde se ležarina naplaćuje 728 dinara po danu.

Kako se u vozilu nalazi i saobraćajni policajac , vlasniku vozila biće izrečena i mandantna kazna u iznosu od 5000 dinara koja ukoliko se plati u roku od osam dana iznosi 2500 dinara.

U Valjevu trenutno postoji 1905 parking mesta, ali se i ovaj broj pokazao kao nedovoljan.

 

4 comments on “Ponovo radi pauk

 1. Nušić

  Kako je moguće da je pauk donosio gubitke? Da li to znači da se svi vozači u Valjevu parkiraju propisno i da nema potrebe za paukom? Neverovatno!

  Reply
 2. Doki

  Obzirom da je dobar deo motorizovanih građana Valjeva prepoznatljiv po svojoj bahatosti,
  jer svoja vozila parkira na zelenim površinama( jer su sve ostale betonske i asfaltirane površine iscrtane parking mestima,
  na kojima JKP Vidrak ostvaruje PARAZITSKE PRIHODE) , koje nemilosrdno uništavaju!
  Od kako je oformljen Javni parking između Valjevskih sudova, “Dunav osiguranja“ i stambenih zgrada, svakodnevno je
  prisutna slika NEPROPISNO parkiranih vozila na zelenim površinama(bivšim, jer su pretvorene u oranicu od utabanih
  tragova automobilskih guma), ili su parkirani delimično na dolaznim i odlaznim putevima tog Javnog parkinga, ali sa potpunom
  BLOKADOM postojećih staza za prolaz pešaka na pravcu: “Dunav osiguranje“ – Picerija “La Pjaca’, i obratno !
  Zbog tog haosa na ovom Javnom parkingu, podnošene su prijave Kominalnoj inspekciji, ito više puta, ali, oni su se oglavnom
  pravili “mutavi“, naročito kada je hladno ili kišovito vreme, jer kako izaći iz klimatizovane kancelarije na intervenciju!
  Podnošene su prijave i Komunalnoj miliciji i Saobraćajnoj policiji, ali, avaj, oni kažu da nisu NADLEŽNI za te prekršaje!?
  Cenim, kad bi Komunalna inspekcija odgovorno postupala, i svaki dan izdavala naloge za angažovanje “Pauka“, za mesec dana bi na ovom Javnom parkingu JKP Vidrak ostvarivao prihode taman da podmiri isplatu plata svom Menadžmentu!
  Reda jedino može biti kad Srbina udariš po džepu, odavno dokazano pravilo!
  E, pa, izvolite gospodo komunalni inspektori , bar jednom dnevno izvršite kontrolu stanja na ovom veoma frekventnom Javnom parkingu! Biće posla “preko glave“ za “PAUKA“, videćete !

  Reply
 3. Paukkkk

  Pauk u gubitku,dobra priča da preuzme privatna firma za nošenje vozila.Deset vozila dnevno,puta trista dana,lepa milionska cifra.

  Reply
 4. Vlada

  Molim dežurne ekipe sa PAUK-om , da dodju kod prvog solitera, pored restorana, da vide šta je bahato parkiranje, i da odnesu vozila.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.