JKP Vidrak uklanja kabasti otpad

JKP „Vidrak“ pokrenulo je akciju uklanjanja kabastog otpada. Gradjanima je omogućeno da svakog meseca mogu svoj kabasti otpad odložiti u posebno označene kontejnere .

U JKP Vidrak navode da su  precizirane lokacije i datumi iznošenja kabastog otpada svake prve nedelje u mesecu.

Lokacije:

Ponedeljak: MZ Gradac – lokacija kod Kantara

Utorak: MZ Popare – lokacija kod MZ

Sreda: MZ Stari grad-lokacija kod pumpe Jugopetrol1

Četvrtak: MZ Brdjani-lokacija na trotoaru kod Tehničke škole

Petak: MZ Krušik- lokacija kod Vatrogasnog doma

Subota : MZ Oslobodioci Valjeva-lokacija kontejneri preko puta Železničke stanice

“Početkom tekućeg meseca prikupljanje kabastog otpada sproveli smo u mesnim zajednicama Gradac, Popare, Stari grad, Brđani, Krušik i Oslobodioci Valjeva. Pod krupnim i kabastim otpadom podrazumevaju se predmeti koji po svojoj veličini, količini i sastavu ne ulaze u kategoriju kućnog komunalnog otpada. To su najčešće dotrajali predmeti iz domaćinstva, stari nameštaj, delovi sanitarne opreme, baštenski otpad od košenja i orezivanja i slično”, naglasila je direktorka JKP “Vidrak” Ksenija Badem i pozvala građane da iskoriste ovu priliku i spreče nagomilavanje krupnog otpada pored komunalnih kontejnera.

Slika kabastog otpada pored kontejnera uvodjenjem posebnih kontejnera koji nose oznaku “kabasti otpad”, trebalo bi da da bude sve manje. Postavljeni kontejneri stajaće na odredjenim lokacijama po nedelju dana , što se pretpostavlja da je dovoljno vremena da gradjani koji žive u neposrednoj blizini naznačenih lokacija odlože kabasti otpad koji imaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.