SPS: Na hitnoj sednici Skupštine oduzeti nagradu Pajkoviću

Odbornička grupa Socijalistička partija Srbije (SPS) – Jedinstvena Srbija (JS) u skupštini grada Valjeva dana 18.03.2022. godine podnela predlog za hitno održavanje sednice Skupštine radi razmatranja predloga o oduzimanju nagrade grada Valjeva u oblasti poljoprivede Mališi Pajkoviću zbog saznanja da se protiv istog vodi krivični postupak zbog produženog krivičnog dela trgovina ljudima.

SPS navodi da bi postupak grada u tom slučaju bio ujedno I nedopušteno mešanje u tok krivičnog postupka jer bi nereagovanjem u predmetnom slučaju I dodelom nagrade okrivljenom Grad Valjevo posredno iskazao podršku licu protiv kojeg se vodi postupak I poslao poruku žrtvama da ne haje za njihove patnje.

SPS smatra da bi nedošonjem odluke o oduzimanju nagrade Mališi Pajkoviću grad trajno urušio kredibilitet.

Istovremeno SPS traži smenu predsednice Komisije Zorice Jocić za koju navode da je morala znati I biti dužna da zna kome Komisija dodeljuje nagrade dok ostali članovi Komisije moraju podneti ostavke. “Ukoliko je Komisiji istekao mandat tražimo grancije od Gradonačelnika da nijedan član Komisije neće biti predložen za ponovno imenovanje “, navodi se u zahtevu za održavanje hitne sednice .

7 comments on “SPS: Na hitnoj sednici Skupštine oduzeti nagradu Pajkoviću

 1. Mikica

  Pavlovic politizuje svaku temu i trazi medijsku paznju. On je pravnik i trebao bi da zna da ne moze nikoga da osudjuje unapred, ali sta pricati vise njemu.

  Reply
 2. Masa

  Komisija nije duzna da zna ove stvari, a ako si ti to znao i cutao da bi sacekao momenat posle, onda bas stvarno si bezveze.

  Reply
 3. Jana

  Pavlovic od svega pravi politiku i zeljan je paznje. Ruku na srce, taj covek, ako je to uradio, njim sud neka se bavi i neka ga osudi, ali ne treba od svega ovoga sad koristiti za kampanju i kvariti utisak da su se svi slozili da se donele dobre odluke i da u oblastima u kojima su donosene nije bilo gresaka, a komisija i grad nisu bili u obavezi da znaju te stvari van celog proces o dodeli nagrada.

  Reply
 4. Slobodan

  Ako je zahtev podneo SPS, zašto je onda u saopštenju Skupštine navedeno da je iste neuredan jer ga je podneo samo Pavlović? Sve mi ovo, nažalost, najmanje liči na odgovoran potez stranke koja ima svoje odbornike kao predstavnike građana Valjeva, a sve više na neku vrstu političke igrarije.

  Reply
 5. Naprdnjaci fuj

  Botovi bravo. Branite silovanje maloletnica i trgovinu ljudima. Mozete li nize? Kako ne pa i vlasnik Jovanjice je dobio nagradu. Vi iz sns najvise volite krivicna dela u vezi dece, kao npr Lepi Mica iz Tubica, Branka, Katarina i ostali. Podrzavate i odbornika koji je pucao devojci u glavu. Fuj

  Reply
 6. Gradjanin koji gleda zlo očima

  To je nagrada Valjeva,zato treba ceo grad da podnese zahtev za oduzimanje nagrade a ne pojedinačni odbornici koji ne predstavljaju Valjevo nego svoje stranke

  Reply
 7. Dragan

  Sps bolje da izadje u javnost i kaze kako je upropastio valjevski biznis centar s kojim je zajedno sa bid zonom izvlacio pare iz budzeta

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.